Ledare: Oj, vad åren går fort

Ledare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Thomas Wallin
Foto: Privat
Härom dagen nämnde jag på ett socialt nätverk att jag ska sluta som chefredaktör och ansvarig utgivare på Dalslänningen nästa år. Tjänsten hade då utlysts på diverse digitala kanaler.

Det blev en hel del rörande kommentarer. Sedan fanns annonsen med i papperstidningen, och det hade uppenbart ett större genomslag än vissa sociala nätverk. Oj, så många som hört av sig eller sagt något när vi setts!

Lite bra känns det faktiskt efter så många år med papperstidningen, att den fortsatt är så stark här i Dalsland. Det ska vi vara stolta över.

Orsaken till att jag slutar är helt enkelt att man inte kan hålla på att jobba i all evighet. Vi närmar oss alla pensionsstrecket förr eller senare, även om det kan finnas tid över för annat också. I januari nästa år har jag varit chefredaktör och ansvarig utgivare i precis 30 år på Dalslänningen. I dagens mediesverige är det knappast någon nu aktiv chefredaktör som haft den posten så länge. Vad jag kan se är det bara NWT:s chefredaktör Staffan Ander som just nu varit det några år längre. Det är dessutom 40 år sedan jag var med och startade en tidning i Vänersborg som så småningom ledde till att Dalslänningen bytte ägare efter familjen Skoglunds långa innehav. Jag blev den femte ansvarige utgivaren för tidningen.

30 år är egentligen på tok för länge, men eftersom det har varit lika roligt att gå till jobbet varje dag så har det rullat på. Alla goda möten med människor, intervjupersonligheter liksom inspirerande kollegor och vänner har hållit mig kvar. NWT:s inhopp som ny ägare för tiotalet år sedan var också en vitamininjektion. Sedan har givetvis familj och kärleken till Dalsland och dess natur varit en bidragande orsak.

Dalslänningen fortsätter att utvecklas väl. Fokus ligger nu nästan helt på det digitala och webben. Det är stimulerande och kul, men när pensionsåldern nu är ganska nära känns det rätt att i tid lämna över till någon ny kraft när det går bra.

Jag hänger med till våren nästa år, men sedan hoppas jag att någon annan fattar pennan och bland annat skriver i denna spalt. Hjälp oss gärna att sprida budskapet om att vi söker en efterträdare som älskar Dalsland. Om någon missat det finns en annons på sidan 25 i dagens tidning.

Thomas Wallin

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.