Hoppa till huvudinnehållet

Insändarreplik: Anser inte (C) att de som finns bör sättas i arbete?

Publicerad:
Insändaren diskuterar sysselsättningen vid invandring.
Insändaren diskuterar sysselsättningen vid invandring. Foto: Marcus Ericsson/TT

Svar till Centerpartisterna Abir Al-Sahlani, Karin Nordin, Faraah Mohamud, Kenneth Gustavsson, Mikaäla Thoren och Anne Sörqvist, och deras insändare i Dalslänningen den 22 oktober.

Insändare: Centerpartiet ser behovet av aktiv arbetskraftsinvandring

Ni skriver att vi redan idag ser konsekvenserna av en minskad arbetskraftsinvandring när bland annat restauranger som vill öppna upp efter pandemin saknar personal att anställa, bussar står tomma för att chaufförer saknas och att underskottet på personal på våra sjukhus växer. Ni skriver också att Europa möter stora demografiska och ekonomiska svårigheter i frågan om att vara en attraktiv kontinent för arbetskraftsinvandrare.

Ulf Kristersson, Moderaternas högsta höns, stod i SVT för några söndagar sedan och beklagade sig över Sveriges arbetslöshet. Han uttalade sig i Sveriges television om att vi har 650 000 utlandsfödda svenskar som saknar självförsörjning. Självförsörjning i mina öron låter som ett arbete. Om vi kollar på Ekonomifaktas siffror för arbetslöshet i Sverige för september 2021, låg den totala arbetslösheten på 8,2 procent. Då vi i Sverige är lite drygt 10 000 000 miljoner invånare så är ju andelen utlandsfödda arbetslösa överrepresenterade i statistiken. Då till min fråga till Abir med flera: Arbetskraftsinvandringen anser ni måste öka, men de arbetskraftsinvandrare som redan finns i Sverige, skall inte dessa sättas i arbete först?

Anders Torbjörnsson

Artikeltaggar

Abir Al-SahlaniAnders TorbjörnssonAnne SörqvistInsändareInvandringKenneth GustavssonMigrationUlf Kristersson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.