Hoppa till huvudinnehållet

Dalslandspräglade Säffle SK skrev historia: ”Otrolig känsla”

Publicerad:
Nästa säsong spelar Säffle SK i division 2 för första gången på 32 år.
Nästa säsong spelar Säffle SK i division 2 för första gången på 32 år. Foto: Matz Jansson

3–1 mot Köping FF räckte för att Säffle SK skulle bärga serieguldet i division 3. Med tretton dalslänningar i laget skrev man historia – Säffle har ett lag i tvåan för första gången på 32 år.

– Det här är något vi slitit för, säger Edsbördige tränaren Edin Mesic.

Inför säsongen skedde lite av en dalsländsk revolution i division 3-laget Säffle SK. Bengtsforstränaren Edin Mesic tog över och efter följde fyra av Bengtsfors IF:s bärande spelare – Linus Johansson, Jonas Alfredsson, Victor Remneland och Christoffer Sandström, som dock är från Ed.

Ytterligare tre Åmålskillar värvades in, mittfältsduon Hassan Al-Dousari och Sebastian Plate från IFK Åmål och Anton Staf från IF Viken, och plötsligt hade Säffle SK tolv dalslänningar i truppen. Sedan tidigare fanns Bengtsforsbördige ytterbacken Edvin Pettersson, Simon Molander från Håbol, IFK Åmålfostrade backen Marcus Börjesson, förre Vikenmålvakten Benjamin Rehnlund och även Jakob Hedborg från Åmål.

Tränaren Edin Mesic från Ed lämnade Bengtsfors IF för Säffle SK inför säsongen. Det blev succé direkt.
Tränaren Edin Mesic från Ed lämnade Bengtsfors IF för Säffle SK inför säsongen. Det blev succé direkt. Foto: Matz Jansson

– Det här är något vi slitit för. Ledarstaben, spelarna, massören, materialaren, alla har bidragit. Det var kollektivet som vann den här serien. På och utanför planen, säger tränaren Edin Mesic från Ed.

Efter 3–1 mot Köping FF var saken klar – med tre matcher kvar av serien. Då blev det vilt firande med guldhattar på planen, i bussen hem och sedan i klubbstugan.

– Det var så mycket glädje efter slutsignal och sedan en trevlig hemresa. Jätteskönt och jätteroligt. Det är få förunnat att vinna en serie, säger Edin Mesic.

Linus Johansson har varit en av lagets stöttepelare på mittfältet.
Linus Johansson har varit en av lagets stöttepelare på mittfältet. Foto: Matz Jansson

Mittfältaren Linus Johansson har varit en av lagets stöttepelare den här säsongen och har startat alla matcher utom en. Nu får han vinna serien tillsammans med fyra av dem som åkte ur med Bengtsfors IF förra säsongen.

– Det är speciellt men extra kul att göra det här med dem och Edin, som man står närmast i laget. Vi är bra kompisar.

Firandet höll på långt in på småtimmarna, vilket gör sig till känna idag.

– Det var bra drag i bussen och klubbstugan och det känns idag. Men det är stunder man får ta vara på. Lite tråkigt att det var på en söndag bara, säger han.

Christoffer Sandström var en av spelarna som lämnade Bengtsfors IF inför säsongen.
Christoffer Sandström var en av spelarna som lämnade Bengtsfors IF inför säsongen. Foto: Matz Jansson

Edvin Pettersson anslöt från Bengtsfors IF 2015 när föreningen fortfarande hette Säffle FF. Då var BIF i division 4 och skulle inte ta steget upp förrän fem år senare. Nu återförenades han med sina gamla lagkamrater.

– En otrolig känsla efter slutsignal. Jag fick aldrig vinna något med Bengtsfors, så det känns jättekul att få dela det här med dem. Det är riktigt bra killar, säger han.

Artikeltaggar

Anton StafBengtsforsBengtsfors IFEdin MesicFotbollHassan Al-DousariIF VikenJonas AlfredssonKöping FFLinus JohanssonSäffle SKVictor Remneland

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.