Hoppa till huvudinnehållet

Paula Holmqvist nomineras till Socialdemokraternas partistyrelse: ”Hedersamt”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Paula Holmqvist nomineras till Socialdemokraternas partistyrelse.
Paula Holmqvist nomineras till Socialdemokraternas partistyrelse. Foto: Tommy Löfgren

Den 57-åriga riksdagsledamoten Paula Holmqvist från Ed nomineras till ordinarie ledamot i Socialdemokraternas partistyrelse. Holmqvist är i dag distriktsordförande för Socialdemokraterna i Fyrbodal.

– Det är första gången jag nomineras till partistyrelsen och det känns hedersamt och jättespännande, säger Paula Holmqvist.

Socialdemokraterna håller sin partikongress på Svenska mässan i Göteborg mellan den 3 och den 7 november. Partiet utser en ny partistyrelse vart fjärde år.

Den nya partistyrelsen utses på avslutningsdagen söndagen den 7 november.

”Naturlig koppling”

– Det var tidigare Jörgen Hellman som representerade Fyrbodal och det är kutym att man nominerar distriktsordföranden i partistyrelsen. Det är en stor ära att först och främst bli distriktsordförande och sedan blir kopplingen till partistyrelsen naturlig, i min roll är jag den som har det övergripande ansvaret för partidistriktet, säger Paula Holmqvist.

Vad kommer du att bidra med i arbetet i partistyrelsen?

– Framförallt kan jag bidra med frågor utifrån Fyrbodals perspektiv, och att se perspektivet från hela landet. Vi har olika förutsättningar i hela landet när vi tittar på jobben, klimatet, tryggheten, jämställdheten och frågor som rör jämlikhet mellan stad och land. Det handlar om att jobba som ett lag och att arbeta med att föra ut vår politik. Vi behöver vara aktiva inför valet 2022, och jag har en trygg och bra bakgrund som riksdagsledamot, i mitt yrke som undersköterska och som fackligt förtroendevald.

”Verkligen stort”

Paula Holmqvist har varit riksdagsledamot sedan 2014.

– Att nu få möjlighet att få ett uppdrag i partistyrelsen är verkligen stort. Det förpliktigar också att göra ett bra arbete att företräda väljarna och genomföra en bra politik. Jag ser fram emot en oerhört spännande partikongress och det ska bli roligt att kunna träffas på ett mer normalt sätt igen. Det blir förstås en kongress med restriktioner och vi kommer inte att ha några utställare på plats, men det blir ingen digital kongress utan en fysisk med cirka 500 deltagare.

Den 4 november ska Socialdemokraternas välja en ny partiledare efter Stefan Löfven. Samtliga distrikt har nominerat Magdalena Andersson som hans efterträdare.

Artikeltaggar

Paula HolmqvistPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.