Hoppa till huvudinnehållet

Elins galna säsong – två serieguld på en vecka: ”Cool upplevelse”

Publicerad:
Hertzöga damlag jublar efter att ha vunnit mot Skoghall med 3-2 och säkrat avancemang upp till division 2.
Hertzöga damlag jublar efter att ha vunnit mot Skoghall med 3-2 och säkrat avancemang upp till division 2. Foto: HP Skoglund

I december lämnade mittbacken Elin Olsson moderklubben Eds FF för Karlstad och Hertzöga BK. Om det var segerns sötma hon var ute efter hittade hon helt rätt – det blev nämligen guldfirande med både A- och U-laget, med bara några dagars mellanrum.

– Lite unikt och väldigt roligt, säger 20-åringen.

Mittbackstalangen var en av nyckelspelarna när Eds FF tog steget upp i division 2, och följde även med laget ner i trean igen säsongen efter. Men i vintras väntade nya utmaningar i Karlstadslaget Hertzöga BK.

Elin Olsson har pendlat mellan A-laget i division 2 och U-laget i division 3 den här säsongen. Efter att båda lagen snubblat på mållinjen i fjol blev det dubbel succé den här säsongen. Elin Olsson hann knappt ta av sig guldhatten innan den skulle på igen. Först var hon med och vann seriefinalen i trean mot Skoghall i början av oktober, för att en vecka senare säkra uppflyttning till division 1 med A-laget.

– Det var lite unikt och väldigt roligt om inte annat, säger 20-åringen från Ed.

Seriefinalen i division 3 satt dock långt inne. Det var en intensiv och dramatisk historia, som Hertzöga slutligen kunde vinna med 3–2.

– Vi fick springa och kämpa hela matchen, så det var en härlig känsla efteråt. Pressen vi hade på oss själva släppte liksom, och det kändes skönt, säger Elin Olsson.

Elin Olsson från Ed (femma från vänster i bakre raden) var med och firade seriesegern i division 3.
Elin Olsson från Ed (femma från vänster i bakre raden) var med och firade seriesegern i division 3.

Målsättningen var hela tiden att vinna båda serierna, med tanke på förra säsongens tillkortakommande.

– Det skulle jag säga var målet hela tiden, med tanke på att de var nära på att gå upp förra året men tappade det i sista matchen.

Edstjej seriemästare med BK Häcken: ”Kämpat för det här”

A-laget kunde säkra serieguldet i division 2 västra Svealand redan i den näst sista omgången, en seger med 7–0 mot Torsbys IF:s B-lag.

– Det är jättehärliga gäng båda lagen, så det var jättekul att få vara med och fira i sista matchen. En riktigt cool upplevelse, säger hon.,

I A-laget är konkurrensen tuff och har blivit mest inhopp i division 2. Vindsnabbe Elin Olsson har skolats om från mittback till kantspringare, antingen från mittfält eller backlinje, och varit en energitillförsel från bänken i majoriteten av matcherna. Ett ess i rockärmen att slänga in i andra halvlek för att förändra matchbilden.

– Hela säsongen har handlat om vilka matcher som passar vilka spelare, så jag har spelat när jag har behövts. Det har varit lärorikt och kul att testa på något nytt.

Mål mot Rävåsen

Säsongens enda mål gjorde hon i DM-matchen mot Rävåsen, som dock slutade med förlust med 2–3.

– Det var synd att det var så nära att vi tog den matchen också, säger hon.

Nästa säsong väntar ett steg upp, oavsett vilket lag hon spelar i.

– Det ska verkligen bli skitkul att möta lag som utvecklat sitt spelsätt och är både snabbare och har bättre teknik. Det är kul få vara med laget på den här resan, säger Elin Olsson.

Och då är målet att jobba till sig ännu fler spelminuter.

– Så klart jobbar jag för att få mer speltid hela tiden. Jag känner tränarens förtroende, även om det är många som säkert känner samma sak. Det finns lite gnista i det, att hela tiden försöka bli bättre och uppnå nya höjder, säger hon.

Artikeltaggar

Division 2 Västra Svealand, damerDivision 3 damerEds FFFotbollHertzöga BKKarlstad

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.