Hoppa till huvudinnehållet

Hugo Johansson vann Västfraktsprinten

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Hemmaföraren Hugo Johansson med Tommy Svensson blev totalsegrare i Västfraktsprinten.
Hemmaföraren Hugo Johansson med Tommy Svensson blev totalsegrare i Västfraktsprinten. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Bengtsfors Motorclub anordnade en rallysprinttävling i Gapungebyns grusgrop. 24 bilar deltog. Tre fina grussträckor á 3,5 km erbjöds i det fina höstvädret. Hemmaföraren Hugo Johansson med kartläsaren Tommy Svensson vann klassen för tvåhjulsdrivna bilar.

Hemmaföraren Hugo Johansson vann även tävlingen totalt före norrmännen Ola P och Anders Hovelsrud, som hade åkt 30 mil för att delta i tävlingen.

Norrmännen vann klassen för tvåhjulsdrivna bilar för C-förare. Först på tredje plats totalt hittade vi den bästa fyrhjulsdrivna bilen som framfördes av Urban och Christer Andersson. Kent Larsson med Johan Grönvall kom fyra totalt och de vann klassen för VOC, Grupp F & N för A/B-förare före hemmaföraren Joakim Strömberg och Mikael Eriksson. Joakim hade lite tekniska problem i första åket, men efter ett kanonåk i sista rundan lyckades de komma tvåa i klassen.

Totalsegrare i Västfraktsprinten i Gapungebyn fr v: Tommy Svensson (kartläsare) tillsammans med tävlingsledaren Peo Johansson och föraren Hugo Johansson.
Totalsegrare i Västfraktsprinten i Gapungebyn fr v: Tommy Svensson (kartläsare) tillsammans med tävlingsledaren Peo Johansson och föraren Hugo Johansson. Foto: Bengt-Åce Gustavsson

Den tredje hemmaföraren var Magnus Ericsson med Liza Jonasson och de vann Grupp E för A/B-förare.

Andra klassegrare var Stefan Blom med Mikael Andersson som vann Grupp E för C-förare och Ingvar Ivarsson med Ingvar Johansson som vann VOC, Grupp F & N för C-förare.

Artikeltaggar

BengtsforsHugo JohanssonRally

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.