Hoppa till huvudinnehållet

Ett bristyrke på besök

Publicerad:
Kristin Andersson, syokonsulent och Vidar Olausson, yrkesförare för buss, var på plats utanför Utvecklingscentrum i Bengtsfors för att informera om yrkesutbildningar inom transport.
Kristin Andersson, syokonsulent och Vidar Olausson, yrkesförare för buss, var på plats utanför Utvecklingscentrum i Bengtsfors för att informera om yrkesutbildningar inom transport. Foto: Tommy Löfgren

På måndagen fanns Uddevalla Vuxenutbildning på plats vid Utvecklingscentrum i Bengtsfors med sina transportutbildningar Buss och lastbil.

Både buss- och lastbilschaufförer är yrkesgrupper där det för närvarande råder brist på arbetskraft.

– Det märktes också när vi var i Dalsland i dag. Vi hade ett fåtal besökare som träffade oss i Bengtsfors, det var några fler som träffade oss när vi senare kom till Åmål, säger Vidar Olausson, yrkesförare för Buss.

En buss och en lastbil från Vuxenutbildningen i Uddevalla kom till Bengtsfors och Utvecklingscentrum under Transportutbildning On Tour 2021.
En buss och en lastbil från Vuxenutbildningen i Uddevalla kom till Bengtsfors och Utvecklingscentrum under Transportutbildning On Tour 2021. Foto: Tommy Löfgren

Varför det ser ut som det gör har han inget svar på.

– För det finns en efterfrågan i Dalsland, det är lätt att få jobb speciellt i Bengtsfors. Att många inte vill bli bussförare vet jag inte, det är fler som söker lastbil, säger Vidar Olausson.

Uddevalla Vuxenutbildning har varit på besök i Dalsland varje år och planerar att återkomma nästa år.

Artikeltaggar

BengtsforsKollektivtrafikLastbilarSkola och utbildningVidar OlaussonVuxenutbildning

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.