Hoppa till huvudinnehållet

Sommartiden stoppade inte Julmässan från att komma åter till Baldersnäs

Publicerad:
Svea Lans fick chansen att rida på ponnyn Bandit som leddes av ägaren Lina Johansson Alm från Åmål.
Svea Lans fick chansen att rida på ponnyn Bandit som leddes av ägaren Lina Johansson Alm från Åmål. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Svenska Slottsmässor flyttade in på Baldersnäs igen med sin julmarknad och av besöksantalet att döma var den mycket efterlängtad. I år var det flera veckor innan sommartiden slutar.

– Det är jättespännande att vara här, jättemysig julmarknad, sa Yaroslawa Poberezhna som hade rest från Brastad i Bohuslän med sambon Tommy Hansson.

Per Klevell från Varberg frestade med egentillverkade chokladtryfflar i tio olika smaker.
Per Klevell från Varberg frestade med egentillverkade chokladtryfflar i tio olika smaker. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Hon provade fina ullkappor som designas och sys av Marie Kling från Norrköping och valde mellan en grön och en röd.

Friska produkter av havtorn odlade av Camilla och Christer Bergsten i Äspered, Västergötland. Sara Lundgren stod bakom disken och sålde.
Friska produkter av havtorn odlade av Camilla och Christer Bergsten i Äspered, Västergötland. Sara Lundgren stod bakom disken och sålde. Foto: Britt-Marie Erlandsson

– Jag köper den röda, den är mer användbar. Jag såg den här kappan i reklamtidningen om julmässan och tänkte att det är min, sa hon glatt.

Julmarknaden på Baldersnäs samlade mycket folk under oktoberhelgen.
Julmarknaden på Baldersnäs samlade mycket folk under oktoberhelgen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Rian användes

Det var glesare än brukligt bland hantverksstånden inne i Virkestorken på grund av pandemin. Däremot användes även Rian och gick man upp på loftet möttes man bland annat av mängder med ulltomtar i olika storlekar och färger. Siw Stening från Alingsås hade varit mycket produktiv inför julmässan.

På loftet i Rian hade en massa tomtar flyttat in.
På loftet i Rian hade en massa tomtar flyttat in. Foto: Britt-Marie Erlandsson
Det var god kommers på julens delikatesser inne i stenladugården.
Det var god kommers på julens delikatesser inne i stenladugården. Foto: Britt-Marie Erlandsson

I stenladugården radades godsaker som tryfflar, marsipangrisar, nötter och mandlar upp. Där fanns skogsknäcke, basturökta korvar, grekiska oliver, Baldersnäsglögg, havtornsprodukter och mycket mer. Försäljarna som Dalslänningen talade med var mycket nöjda med försäljningen och till café Stallet ringlade kön lång.

Yaroslawa Poberezhna från Brastad provade en fin ullkappa och fick smakråd av sambon Tommy Hansson.
Yaroslawa Poberezhna från Brastad provade en fin ullkappa och fick smakråd av sambon Tommy Hansson. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Ute på lagårdsbacken roade den här helgen också ponnyn Bandit barnen och bjöd på ridturer. Det fanns även möjlighet att hoppa hinder med käpphästar. Det var Lina och Niklas Johansson Alm från Åmål och deras dotter Nellie som stod för de aktiviteterna.

Artikeltaggar

ÅmålBaldersnäsBengtsforsJulNyheterSvenska slottsmässor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.