Hoppa till huvudinnehållet

Lokalt S-krav på statlig närvaro när minister kommer på besök

Publicerad:
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) kommer att besöka Bengtsfors.
Arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) kommer att besöka Bengtsfors. Foto: ROBIN EK/TT

På tisdag besöker arbetsmarknadsminister Eva Nordmark (S) Bengtsfors. Hon kommer att mötas av krav på ökad statlig närvaro i Bengtsfors och Dalsland av de lokala socialdemokraterna.

– Det måste finnas någon form av statlig närvaro, det räcker inte med den digitala tekniken, man måste som arbetssökande också kunna träffa en människa. Samma signaler kommer även från företagarna, säger Per Eriksson (S) som själv jobbat som arbetsförmedlare och nyligen också skrivit en politisk motion i ärendet till Bengtsfors kommunfullmäktige.

Redan på måndagskvällen kommer Eva Nordmark att närvara vid ett medlemsmöte med Socialdemokraterna i Sessionssalen.

Under en del av detta möte kommer en diskussion att föras med ministern med sikte på Socialdemokraternas partikongress i början av november.

Symbolisk plats

På tisdagen väntar ett möte för Eva Nordmark med personal på enheten för arbete och integration, näringslivsutvecklaren Jeanette Lindh Svanqvist och kommunchefen Göran Eriksson (före detta chef för Arbetsförmedlingen i Dalsland) samt några representanter från Socialdemokraterna i Bengtsfors.

Mötet äger, symboliskt nog, rum i de lokaler där tidigare både Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan fanns på Storgatan i Bengtsfors.

Artikeltaggar

BengtsforsEva NordmarkPer ErikssonPolitikSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.