Butik slår igen: ”Dags att göra något annat”

Publicerad:
Commershuset i Ed slår igen. Kenneth Gustavsson, en av delägarna, uppger att det är flera orsaker bakom beslutet, bland annat att det är svårt med leveranser till julhandeln.

Sedan 2003 har familjen Gustavsson drivit Commershuset i Ed, men nu väljer de att stänga butiken. Problem med leveranser samt spåren av coronapandemin ligger till grund för beslutet.

Familjen Gustavsson, med mamma Siv och pappa Erik i spetsen, samt sönerna Andreas och Kenneth har drivit verksamheten tillsammans sedan år 2003. Butiken säljer bland annat heminredning samt leksaker och finns belägen på Jordbron i Ed.

– Vi hade tänkt fira 20-årsjubileum, men nu blir det inte så, säger delägaren Kenneth Gustavsson.

Kan inte lova leveranser

En av flera anledningar bakom beslutet att stänga är problematiken av leveranser.

– Vi har för tillfället en situation i omvärlden som inte gör det enkelt att driva en butik. Vi har fått information från våra leverantörer att de inte kan lova att vi får våra leveranser från Asien innan jul, utan kanske någon månad senare. Det är ett jättebekymmer, säger Kenneth Gustavsson.

Det i kombination med spåren av coronapandemin har fått ägarna att fatta beslutet att stänga.

– Det här har inte varit ett enkelt beslut. Det har varit en fantastisk tid och vi kommer att sakna alla kunderna, men pandemin har tärt på verksamheten. Flera av delägarna börjar dessutom bli gamla och det finns inte samma kraft längre. Tiderna förändras och nu är det dags att göra något annat.

Affären startade utförsäljning i måndags. Exakt när verksamheten stänger för gott är i nuläget oklart. Två anställda blir i och med stängningen av med jobbet.

Vad ska ni hitta på nu?

– Vi tittar på olika framtida möjligheter, men som det ser i dagsläget kommer vi inte att ägna oss åt handel igen. Att driva en affär är en utmaning, säger Kenneth Gustavsson.

Artikeltaggar

EdJordbronKenneth GustavssonNäringsliv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare