Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Pensionärer och lantbrukare drabbas när Miljöpartiet styr Sverige

Publicerad:
Dieselpriset når 20 kronors-strecket vilket drabbar grupper på olika sätt, skriver författaren av inlägget.
Dieselpriset når 20 kronors-strecket vilket drabbar grupper på olika sätt, skriver författaren av inlägget. Foto: Fredrik Sandberg / TT

Dieselpriset når 20 kronors-strecket och ensamma mammor har inte råd att skjutsa sina barn på fritidsaktiviteter.

Människor tvekar att skaffa ett arbete för att det lönar sig inte att åka dit.

Är det verkligen rimligt att Sveriges fattigaste drabbas hårdast för att Miljöpartiet styr Sverige?

Svenskt lantbruk brottas redan i underläge när det gäller konkurrensmöjligheter med andra länder. De har de hårdaste regelverken men producerar samtidigt den mest etiska, miljövänliga, klimatsmarta och antibiotikasäkra maten. Svensk mat är i världsklass.

Men svenska bönder får för dålig lönsamhet på grund av alla de extra krav som ställs på dem. Och ändå har vi en livsmedelsstrategi beslutad som säger att vi ska kraftigt öka produktionen av svenskt livsmedel.

Är det då rimligt att svenska bönder ska betala högst dieselpris i världen så att de inte har råd att bruka marken och istället för att producera mer lägger ner?

Vill Miljöpartiet att vi alla ska tvingas in till storstan för att hålla värmen och kunna odla mat tillsammans på balkongerna?

Lösningen att kraftigt öka matpriserna på det svenskproducerade och säkrare livsmedlen är inte en hållbart över tid. Produktionen stimuleras en stund, men kombinationen med att Sverige har en av Europas högsta arbetslöshet och våra frikostiga  bidragssystem där allt färre ska försörja allt fler- det är en kombination som inte leder till en sund utveckling i ekonomin.

Varför vill Miljöpartiet som styr Sverige att pensionärer ska tvingas köpa importerad mat som är sämre i alla perspektiv?

Moderaterna tycker därför att det är högst rimligt att sänka skatten på  dieselpriset, vi gör det i budgeten med en krona vid pumpen. Det är inte lösningen på allt, men åtminstone ett steg i rätt riktning att få ordning på Sverige.

Livet måste fungera för oss utanför storstan, därför att annars stannar Sverige på riktigt.

Ann-Sofie Alm

Riksdagsledamot (M)

Artikeltaggar

Ann-Sofie AlmDieselDrivmedelInsändareMiljöpartietModeraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.