Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors MCC klart för division 2: ”Vi är så klart nöjda”

Publicerad:
Bengtsfors MCC har säkrat avancemanget till division 2.
Bengtsfors MCC har säkrat avancemanget till division 2. Foto: Privat

Trots skador på flera förare har Bengtsfors Motorcykel Club stått för en mycket fin insats i serien. Efter sista tävlingen säkrades avancemanget till division 2 efter en total andraplats.

– Vi skapade laget innan förra året så vi visste inte vad vi skulle förvänta oss men vi är så klart nöjda, säger Alexander Nordström, en av förarna i Bengtsfors MCC.

Den sista och fjärde deltävlingen kördes i helgen efter att den helgen före på Hisingen blivit inställd. Det var Skara MK som stod värd för den sista deltävlingen där det stod mellan dem och Bengtsfors MCC vem som skulle vinna division 3 västra. Skara hade fått ihop 18 lagpoäng vilket var en poäng mer än Bengtsfors.

Båda lagen körde riktigt bra i avslutningen och fick med hela åtta förare till A-finalen som kördes i två heat. Det var dock Skara som lyckades bäst i finalen och fick totalt med sig 574 förarpoäng och sju lagpoäng. Bengtsfors fick ihop 412 förarpoäng och sex lagpoäng. Detta innebar att Skara MK tog hem seriesegern med två poäng före Bengtsfors MCC men eftersom de två bästa lagen flyttas upp så innebär det att Bengtsfors kör i division 2 nästa säsong.

– Det gick väldigt bra i helgen och att få med alla åtta förare till A-final är väldigt bra, säger Alexander Nordström i Bengtsfors MCC.

Bäst i Bengtsfors körde Mikael Ågren som slutade trea i de båda heaten i A-finalen.

Trots flera benbrott – Bengtsfors MCC jagar serietäten: ”Det gick inte så bra”

Skador i truppen

Det har dock inte varit en problemfri säsong där Bengtsfors MCC har fått flera skadade förare och det har inte alltid varit lätt att få ihop det till tävlingarna. Nästa säsong väntar också tuffare motstånd.

– Det har varit lite tunt i truppen men vi hoppas få med fler egna förare samt några utifrån till nästa säsong. Vi vet dock att det nästa år kommer bli väldigt tufft men hoppas hänga kvar, säger Alexander Nordström

Vid varje deltävling körs också race för de deltagande klubbarnas reservlag och Bengtsfors reservlag slutade totalt på en tredje plats den här säsongen. Reservlagen hänger också ihop med representationslaget vilket gör att Bengtsfors MCCs reservlag också kommer att köra i division 2 nästa säsong.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors MCCMotocross

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.