Hoppa till huvudinnehållet

En krock med älg – tre kollisioner med rådjur

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det har skett många viltolyckor i vårt område den senaste tiden. Under det gångna dygnet har kollisioner skett med både älgar och rådjur. Arkivbild.
Det har skett många viltolyckor i vårt område den senaste tiden. Under det gångna dygnet har kollisioner skett med både älgar och rådjur. Arkivbild. Foto: BJÖRN LARSSON ROSVALL

Det fortsätter ske många viltolyckor i vårt område. Under det senaste dygnet har kollisioner skett med både älgar och rådjur.

Klockan 19:57 på onsdagskvällen rapporteras om en krock mellan personbil och älg på länsväg 172 i Ödskölt. Inga personskador. Älgen sprang vidare in i skogen. Eftersöksjägare tillkallades. Ena sidan av bilen blev skadad vid kollisionen.

Lite tidigare på dagen, klockan 14:32, krockade en personbil med ett rådjur på länsväg 166 i Bäckefors. Inga personskador, men rådjuret blev liggande i diket. Eftersöksjägare tillkallades för att avliva det. Lackskador på bilen.

Under natten mot torsdag, klockan 03:27, körde en lastbil på ett rådjur på länsväg 172 i Ödeborg. Eftersöksjägare tillkallades. Inga personskador. Småskador på lastbilen.

På torsdagsmorgonen, klockan 08.00, kolliderade en personbil med ett rådjur i Töftedal. Eftersöksjägare tillkallades. Inga personskador. Lackskador på bilen.

Artikeltaggar

DalslandTrafikViltolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.