Hoppa till huvudinnehållet

Jul på Baldersnäs – redan denna helg

Publicerad:
Nu är det dags igen för julmässa på Baldernäs.
Nu är det dags igen för julmässa på Baldernäs. Foto: Eva tranefeldt

Kommande helg är det dags igen för något som börjar bli en tradition så här dags på året, en tidig julmarknad på Baldersnäs.

Vissa år har den hållits i närmare 20-gradig brittsommarvärme.

På fredag till söndag är det dags igen för ”Jul på Baldernäs”, vad som kan beskrivas som en ambulerande julmässa, som den här gången stannar till på den anrika herrgården i Dals Långed.

Baldersnäs är en ståtlig herrgård, omgiven av brukstraditionens alla byggnader och belägen på en vacker halvö i Laxsjön. Julmässan samlar många av landets skickligaste slöjdare och hantverkare som bjuder ut sina alster till försäljning i herrgårdens ekonomibyggnader.

Mässbesökaren kan hitta allt från silverslöjd, halm- och träslöjd, textilt hantverk och ullprodukter till handstöpta ljus, glaskonst, keramik och dockor. I den stora matboden kan man njuta av julens kryddiga dofter.

Duktiga mathantverkare lockar med viltkorv, småländska ostkakor, konstfull marsipan och andra kärleksfullt tillagade delikatesser.

Artikeltaggar

BaldersnäsBaldersnäsHandel

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.