Hoppa till huvudinnehållet

Cyklist krockade med älg: ”Jag är tacksam att jag överlevde!”

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Den kvinnliga cyklisten krockade med en älg, föll och ådrog sig en hjärnskakning. Arkivbilder.
Den kvinnliga cyklisten krockade med en älg, föll och ådrog sig en hjärnskakning. Arkivbilder.

Dalslänningen har varit i kontakt med den kvinnliga cyklist som råkade ut för en olycka i Färgelanda på måndagsmorgonen.

Tidningen har tidigare fått lite olika uppgifter från polisen i ärendet, men nu uppger kvinnan själv att det var en älg som hon krockade med.

– Jag är tacksam att jag överlevde! säger 58-åriga Mona Karlén, som är den kvinna som råkade ut för olyckan. Olyckan inträffade när hon cyklade till sitt jobb på Dalslands folkhögskola där hon jobbar som internatföreståndare.

Det var vid kvart i sju-tiden på måndagsmorgonen som olyckan inträffade på Hedekasvägen i nordvästra Färgelanda.

– Jag minns att det kom en bilist som blinkade varnande med lyset. Sedan hann jag bara uppfatta bakdelen på en älg och hann bara tänka att ”jag hinner inte bromsa” och kände att ”fan, jag klarar inte det här”, säger Mona Karlén efter olyckan.

Krockade med älgen

Hon krockade med älgen och förlorade sedan medvetandet.

En förbipasserande person slog larm. Ambulans tillkallades och förde Mona till Näl, där hon fortfarande ligger kvar.

"Jag kunde ha dött”

– Jag har fått en hjärnskakning, man har sytt sex stygn i bakhuvudet, jag har slagit sönder en framtand och har en spricka i bäckenet. Sedan är det skrubbsår och jag är blåslagen. Men jag är okej och ändå tacksam. Jag kunde ju ha dött. Det tror jag att jag hade gjort om jag inte hade haft hjälm. Det är en självklarhet för mig att alltid ha hjälm när jag cyklar, säger Mona Karlén.

”Är jättetacksam”

Hon berättar att hon är glad över alla som hjälpt henne och alla som har hört av sig till henne efter olyckan.

– Jag är jättetacksam för alla som hjälpt mig, särskilt han som larmade ambulans och polis. Han satt hos mig tills ambulans och polis kom fram. Jag kommer att kontakta honom och tacka honom ordentligt, säger Mona Karlén.

Artikeltaggar

CyklarFärgelandaNälTrafikTrafikolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.