Hoppa till huvudinnehållet

Chans att musta i Mustadfors

Publicerad:
2020 var första året det gick att musta vid nyrenoverade Anton Olssons.
2020 var första året det gick att musta vid nyrenoverade Anton Olssons. Foto: Britt-Marie Erlandsson

I dag, lördag, kan man få sina äpplen mustade vid före detta Anton Olsson i Mustadfors av Joe Clark och Josha Woudstra. Kaféet är öppet, Bengtsfors nybildade trädgårdsförening finns på plats och det säljs grönsaker. Dessutom utlovas live-musik.

Joe Clark tillverkade själv äppelpressen under sin studietid på HDK Steneby.

– Vi har kört det här konceptet tre gånger sedan dess. Det här blir andra gången vi har det vid Anton Olsson. Det finns en stor tradition av att pressa och musta äpplen eller göra cider av saften i England, där jag kommer ifrån och det här är något jag har vuxit upp med. Min far har också byggt en äppelpress, säger Joe Clark som är från Dorset i Syd-England.

”Mycket ruttnar annars”

Han tyckte att det var lägligt att bygga en press och använda även i Dalsland.

– Det ligger mycket frukt som bara ruttnar och folk uppskattar när vi tar tillvara på den. Nu har det blivit en tradition, vilket är jättekul, säger Joe Clark.

Musik och äppletårta

Det kommer också att bjudas på live-musik med nyckelharpa och fiol som instrument. I kaféet serveras kaffe och äppletårta och kaffe.

Samtidigt firar Anton Olssons järnhandel 130 år. Ägarna Per-Evert Granlund och Laila Bakken håller alltså kaféet öppet och har även hittat en del gamla intressanta tidningsklipp som kommer att visas från järnhandelns historia.

Artikeltaggar

Anton OlssonMustadforsNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.