Insändare: Därför behövs högre skatt i Färgelanda

Insändare
PUBLICERAD:
Ulla Börjesson, Urban Henriksson och Kerstin Fredriksson (S).
Svar insändare så tar Centern och Liberalerna Färgelanda framåt.

Som socialdemokrater kan vi tycka att Centerpartiet och Liberalerna klappar sig själva lite för mycket på axeln och tycker att man är jättebra. Mycket av de som framkommer i insändare är vi helt överens om bland annat förändringsresan som är helt nödvändig med tanke på den turbulens som varit under ett antal år. En resa vi måste göra tillsammans alltså inget centern och liberalerna kan ta äran åt sig.

Även översiktsplan 2040 samt detaljplaner och ett centrumutvecklingsprogran Färgelanda tätort är något vi är helt överens om att arbeta tillsammans med.

När vi kommer till budget 2022 och plan 2023-2024 är vi inte lika överens. även om vi försökt att diskutera frågan. Bra samtal men vi nådde inte ända fram.

Framför allt var de utbildningsnämndens ansvarsområde som vi inte kom överens om.

Det är lätt att säga att vi har höga kostnader i förhållande till jämförbara kommuner men lika lätt att blunda för att vi har många skolor i förhållande till antal elever. Med detta inte sagt att vi skall lägga ner skolor, men om man vill behålla alla får man se till att de finns resurser för detta.

Vi har också en äldreomsorg som i dag går på knäna och behöver en utökad personaltäthet för att få en dräglig arbetsmiljö.

I vårt förslag till mål och resursplan kommer vi att föreslå en tillfällig skattehöjning på 1 kr med ambition att sänka den 2025. Anledningen är att bibehålla nuvarande struktur 2022-2024 och titta på eventuella förändringar struktur och effektiviseringar under planperioden 2022-2024, gäller samtliga av våra verksamheter.

Ulla Börjesson (S)

Urban Henriksson (S)

Kerstin Fredriksson (S)

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.