Hoppa till huvudinnehållet

Här är årets drömelva i division 4 Bohuslän/Dal: ”Han är Iniesta och Xavi”

Publicerad:
Foto: Illustration: Claes Bonde

Vi har bett spelare, tränare och supportrar om hjälp, och efter många om och men fick vi ihop en drömelva. Här ärs pelarna som imponerat mest under den gångna säsongen i division 4 Bohuslän/Dal (och några bubblare).

Målvakt: Christoffer Härd, 22 år, IF Viken.

I mångas ögon självskriven i elvan. Har trots sin ringa ålder vaktat kassen på Rösvallen i Åmål sedan han var 16 år och börjar närma sig 100 seriematcher. Har haft erbjudanden från högre upp, bland annat FC Trollhättan, men är också en lojal spelare med ledaregenskaper.

Bubblare: Robert Wallin, Henån-Gilleby.

Högerback: Johannes Stengårds, 26 år, Henån-Gilleby.

Snabb och teknisk offensiv ytterback som är fostrad i IFK Uddevalla, men som är bördig från Orust. Följsam i defensiven och har ett ruggigt skott för en back.

Mittback: Niclas Bengtsson, 21 år, Brålanda IF.

Fostrad i Vänersborgs FK, men kom till Sörbyvallen från division 5-laget Halvorstorps IS inför säsongen. Har varit stabil bakåt, men också bra framåt. 21-åringen har revolutionerat Brålanda med sitt passningsspel från backlinjen.

Mittback: Gustav Olsson, 19 år, Eds FF.

En stor försvarstalang från plantskolan Eds FF. Trots sin ringa ålder är han lugnet själv i backlinjen. Har både fin teknik och spelförståelse som läser av situationer innan motståndarna och står ofta rätt.

– Det ser så enkelt ut när han flyter fram på planen. Han kanske inte är den snabbaste mittbacken, men han fintar lätt bort sin anfallare, säger Edstränaren Johan Niklasson.

Bubblare: Christoffer Tollesby, Henån-Gilleby

Edsbacken Gustav Olsson beskrivs som ”lugnet själv” och tar plats i drömelvan.
Edsbacken Gustav Olsson beskrivs som ”lugnet själv” och tar plats i drömelvan. Foto: Johan Lindahl

Vänsterback: Ludvig Martinsson, 25 år, Henån-Gilleby.

Lagets kanske bäste spelare under säsongen. Snabb, teknisk och målfarlig offensiv ytterback precis som ytterbackskollegan till höger. Haft anbud från bland annat Oddevold, men valt att stanna.

Bubblare: Samuel Schullström, Fengersfors IK

Mittfältare: Theo Johannesson, 19 år, Eds FF.

En stor spelare i en liten kropp. Spelat varenda minut för sitt Eds FF den här säsongen och fick kröna den med två både vackra och viktiga mål i seriefinalen mot Brålanda. Har en låg tyngdpunkt, är stark och stenhård i närkamperna, som han oftast vinner. Fantastisk spelförståelse.

– Han har varit ruskigt bra i år. Totalt sett kanske den bäste sett över hela säsongen tillsammans med Gustav Olsson. Vi brukar säga att han är Iniesta och Xavi i samma kropp. En fruktansvärt stor spelare, säger Edstränaren Johan Niklasson.

Edsmittfältaren Theo Johannesson är ett av årets utropstecken. Han beskrivs som ”Iniesta och Xavi i samma kropp” av tränaren Johan Niklasson.
Edsmittfältaren Theo Johannesson är ett av årets utropstecken. Han beskrivs som ”Iniesta och Xavi i samma kropp” av tränaren Johan Niklasson. Foto: Johan Lindahl

Mittfältare: Jonathan Helldén, 27 år, Brålanda IF.

En riktig prestigevärvning som egentligen är för bra för division 4. Han anslöt från division 2-laget Vänersborgs FK där han var lagkapten. Seriens överlägset bäste mittfältare på pappret, och har över 100 matcher i division 2 under västen. Dikterar tempot i matcherna och kan ta åt sig stor ära för serieguldet.

Bubblare: Fredrik Nordström, IF Viken

Ytter: Adeek Galleyr, 21 år, IFK Uddevalla

Egen produkt som efter en misslyckad säsong i Oddevold tog steget tillbaka till moderklubben inför säsongen. Extremt svårfångad, vindsnabb och teknisk. Spelade bara fem matcher, men hade lekstuga i samtliga och stod för sju mål.

Ytter: Marcus Bengtsson, 21 år, Brålanda IF

Vänersborgs FK-produkt som, liksom tvillingbrorsan Niclas, anslöt från Halvorstorp och har inte bara öst in mål, (nio på nio matcher) han har gjort viktiga sådana. Som kronan på verket avgjorde han seriefinalen mot Eds FF och sköt hem serieguldet till Brålanda.

Bubblare: Simon Schullström Fengersfors IK

Anfallare: Marcus Knutsen, 32 år, Högsäters GF

En i raden av alla prestigevärvningar i storsatsande Högsäter, men kanske den ende av dem som presterat den här säsongen. Har öst in mål sedan han kom från division 1 och har troligtvis räddat laget från ett praktfiasko med sina 18 baljor, mer än hälften av lagets 32 mål. Och då återstår två matcher av serien.

– Det är en väldigt nyttig spelare för oss. Han gör oftast en 15–16 mål, så det är en pålitlig måltjuv. Men han är viktig i speluppbyggnaden också och ligger bakom en hel del assist, säger Högsätertränaren Mergim Berisha.

Högsäters Marcus Knutsen vann skytteligan förra säsongen, och slåss om segern i år igen.
Högsäters Marcus Knutsen vann skytteligan förra säsongen, och slåss om segern i år igen. Foto: Johan Lindahl

Anfallare: Gustav Weingartshofer, 24 år, IF Viken

Åmålskille som aldrig riktigt fick chansen i division 2 och 3 med IFK Åmål, men som ändå gjorde sina mål från bänken. Sedan han tog steget ner till fyran med lokalrivalen Viken har han blommat ut till en av seriens absolut bästa målskyttar, vilket han visat med sina 19 mål på 12 matcher.

Bubblare: Fredrik Larsson, Melleruds IF

Artikeltaggar

Brålanda IFChristoffer HärdDalslandEds FFFotbollFredrik NordströmHenån/Gilleby IFIF VikenIFK UddevallaJohan NiklassonSamuel Schulllström

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.