Hoppa till huvudinnehållet

Flera viltolyckor – med rådjur, älg och hjort

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Bilar och tåg har kolliderat med rådjur, älg och i ett fall handlar det om en hjort. Arkivbild.
Bilar och tåg har kolliderat med rådjur, älg och i ett fall handlar det om en hjort. Arkivbild. Foto: Kerstin Joensson

Det fortsätter ske många viltolyckor längs våra vägar. Mellan tisdag kväll och onsdag morgon rapporterar polisen om sju stycken i Dalsland. Denna gång har såväl bilar som tåg kolliderat med rådjur och älg. I ett fall handlar det även om en hjort.

I Bengtsfors rapporteras det om en rådjursolycka där rådjuret dog, men inga personskador.

I Färgelanda skedde två viltolyckor, personbil krockade med rådjur. Båda rådjuren dog, inga personskador.

Hjorten avlivades

På E45 i Åmål krockade en personbil med en hjort som skadades och senare avlivades av eftersöksjägare. Inga personskador. Lite senare krockade en personbil med en älg på E45. Älgen sprang vidare. Eftersöksjägare tillkallades.

Förare till sjukhus

I Mellerud rapporteras det om två viltolyckor, ett mellan tåg och rådjur där rådjuret dog samt ett mellan personbil och älg. Föraren klagade på nacksmärtor och fördes med ambulans till sjukhus. Det finns inga uppgifter om allvarliga skador. Älgen sprang iväg. Eftersöksjägare tillkallades.

Den enda Dalslandskommun som klarat sig undan viltolyckor under denna period är Dals-Ed.

Artikeltaggar

DalslandTrafikViltolyckor

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.