Hoppa till huvudinnehållet

Populärt event: Dags för drive-in-bio på nytt vid Folkparken Valhall

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
En bild från fjolårets drive-in-bio.
En bild från fjolårets drive-in-bio. Foto: Thomas Wallin

Nu på fredag och lördag är det åter dags för drive-in-bio vid Folkparken Valhall i Bengtsfors.

Det är andra året eventet hålls. Arrangörer är Folkparken Valhall, Odéonbiografen och Bengtsfors kommun.

– Nu blev det inget 50-årsjubileum för kommunen i år, men eftersom det här var så pass lyckat i fjol undrade kommunen om vi inte skulle satsa en gång till och det var vi förstås med på, säger Mikael Blom på Odéon.

Dubbelt så många

I fjol kunde arrangörerna, på grund av pandemin, bara sälja 50 biljetter. I år erbjuds dubbelt så många.

– Det går nästan inte att ta in fler. Då blir det väldigt många bilar och man kan inte se filmduken så bra.

Vad är grejen med att gå på drive-in-bio jämfört med att gå på en vanlig bioföreställning?

– Det här blir en helt annan grej. På en biograf sitter man gott inne i värmen, i bilen kanske man sitter och fryser lite och det är rått och kallt. Men å andra sidan är duken gigantisk och det är en speciell känsla bara att komma in på området, träffas och köpa godis och så vidare. Vi tycker att det här är jätteroligt och ett bra koncept och vi har fått jättefina vitsord av dem som besökte oss ifjol, säger Mikael Blom.

Hur stor är filmduken?

– Den är 14 meter bred och 8 meter hög, inne på Odéon är den hälften så stor. Man kanske kan tro att det här är väderberoende, men det är inga bekymmer om det inte blåser för mycket.

Filmerna som visas

Vilka filmer kommer då att visas? Ja, det blir förhandspremiär för Bröllop, begravning och dop av Colin Nutley, vidare skräckfilmen Malignant, barnfilmen Biet Maya och det gyllene ägget och dramat Supernova.

– Det ska finnas något för alla. Nu är det bara att hoppas att publiken kommer. Och för att höra ljudet måste man använda bilens radio, utan att ha tändningen på, eller ta med en radio, säger Mikael Blom.

Blir det här ett permanent event nu?

– Det vore verkligen trevligt. Men det krävs sponsorer som hjälper oss om vi ska kunna permanenta det. Det går säkert att söka pengar via regionen och kanske från våra lokala företag.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)FilmFolkparken ValhallMikael BlomOdéon

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.