Hoppa till huvudinnehållet

Odéon deltar i Göteborg Film Festivals barn- och ungdomsfestival

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Under sista helgen i oktober deltar Odéonbiografen i Bengtsfors i Göteborgs Film Festivals barn- och ungdomsversion Prisma.
Under sista helgen i oktober deltar Odéonbiografen i Bengtsfors i Göteborgs Film Festivals barn- och ungdomsversion Prisma. Foto: Conny Hultgren

Odéonbiografen i Bengtsfors deltar i Göteborgs Film Festivals barn- och ungdomsversion Prisma. Mellan den 29 oktober och den 31 oktober anordnas fyra visningar på Odéon.

– Vi kände att det var rätt tid nu när restriktionerna släppt att vara med på det här när vi blev erbjudna det. Vi vet också att barn- och ungdomsfilmer brukar gå bra, säger Peter Magnusson på Odéonbiografen.

Göteborg Film Festival går varje år ut och frågar ett antal kommuner och biografer om de vill visa film.

– Vi blev tillfrågade och eftersom vår egen filmfestival blev inställd blir det här lite av en nystart för oss efter att restriktionerna hävts. Jag tror att det är bra för oss att vara med på den här filmfestivalen. Det är första gången som vi är med på Prisma, säger Peter Magnusson.

Filmerna som visas

Odéon kommer att visa filmerna Angel och Missions Ulja Funk samt två kortfilmspaket, ett för de yngsta och ett för de lite äldre. Båda kortfilmspaketen är tecknade och utan dialog.

– Det kommer att vara låga entréavgifter på alla dessa filmer. Vi vill ha så många besökare som möjligt.

Varför är det viktigt att barn och ungdomar går på bio?

– Det är viktigt att lära de yngre att gå på bio, där slipper de alla störningsmoment som kan finnas hemma med telefoner och övriga familjemedlemmar som ägnar sig åt annat. På biografen kan de helt fokusera på filmen, säger Peter Magnusson.

Odéon kommer även att visa filmer från Göteborg Film Festivals ordinarie program 2022.

Artikeltaggar

BengtsforsFilmGöteborg Film FestivalOdéonPeter Magnusson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.