Hoppa till huvudinnehållet

Tappert Ed föll i seriefinalen – Brålanda IF mästare: ”Grymt imponerad”

Publicerad:
Brålandas Daniel Johansson och Wilhelm Lidre jublar efter 1–0-målet.
Brålandas Daniel Johansson och Wilhelm Lidre jublar efter 1–0-målet. Foto: Johan Lindahl

Eds FF sålde sig verkligen dyrt på Långevi i Bengtsfors, och kom tillbaka både en och två gånger, men gästerna visade sig till sist vara numret för stort i en otroligt underhållande match som slutade 3–2. Brålanda IF tar därmed hem serieguldet.

– Det är lite stolpe ut för oss men jag är grymt imponerad av grabbarna, säger tränaren Johan Niklasson.

En regnsjuk plan satte stopp för spel på Bergslätt i Ed, och istället väntade seriefinal i division 4 på konstgräset i Bengtsfors. Det hindrade dock varken supportrar från Brålanda eller Ed från att sluta upp.

Matchen började trevande från båda lagen. Det var mycket nerver, vilket märktes, och en del slarv från båda håll. Det skulle dröja till en knapp halvtimme var spelad innan Brålanda skulle ta ledningen på en hörna som olyckligt gick i mål via en Edsförsvarare.

Gustav Olsson deppar efter att Brålanda gjort 3–1.
Gustav Olsson deppar efter att Brålanda gjort 3–1. Foto: Johan Lindahl

Underläge i paus

Det fick Ed lite ur balans och redan minuten efter kunde Oskar Josefsson trycka in 2–0 från sin högerkant. ”Hemmalaget” hade svårt att etablera något eget spel och förlitade sig på kontringar, men de var få till antalet och skedde för sällan. Många lag kanske hade vikt ner sig i det läget, men Johan Niklassons mannar har visat sig vara stöpta ur en lite annan form.

Efter halvtidspaus gick man ut och pressade serieledaren hårt och högt, vilket gav utdelning på fler sätt än ett. Måns Wennerström kom in och ställde till problem för Brålanda med sin arbetskapacitet och löpstyrka. Men det var Theo Johannesson som nickade in reduceringen i 69:e minuten, vilket gav matchen nerv på riktigt. Det syntes att det var seriens två bästa lag som möttes i en böljande och underhållande match. Brålanda hade flera superlägen att utöka sin ledning både en, två och tre gånger.

Viktor Johansson blev inte målskytt själv, men jobbade hårt precis som hela laget. Här löper han mot mittcirkeln efter att Ed reducerat.
Viktor Johansson blev inte målskytt själv, men jobbade hårt precis som hela laget. Här löper han mot mittcirkeln efter att Ed reducerat.

Ed såg samtidigt ut att gå mot en kvittering när en lite turlig långboll från backen Andreas Jansson nådde fram till en fristående Marcus Bengtsson som kunde runda Jonathan Rizkallah och sätta 3–1. Där och då såg det klart ut. Men Ed gav sig inte och än en gång kunde Theo Johannesson vika in 3–2 från straffområdeskanten med tre minuter kvar. Återigen vaknade matchen till liv, men då var bensinen slut i maskinen från Ed.

Theo Johannesson stod för en makalös match på mittfältet och fick kröna prestationen med två mål.
Theo Johannesson stod för en makalös match på mittfältet och fick kröna prestationen med två mål. Foto: Johan Lindahl

Rutinen avgjorde

Brålandas rutin, och lite tur måste sägas, blev avgörande. De grönvita kunde storma planen och ta på sig guldhattarna. Men Eds FF stod för en enastående match och var stundtals det bättre laget. Johan Niklassons lag kan lämna Bengtsfors med rak rygg.

– Det är otroligt synd att vi förlorar på det här sättet. Det är lite stolpe ut för oss, men jag är grymt imponerad över grabbarna för de ger aldrig upp. Nu satsar vi på silvret, säger han.

Planstormning av Brålanda efter att slutsignalen ljudit.
Planstormning av Brålanda efter att slutsignalen ljudit. Foto: Johan Lindahl
Matchfakta

Eds FF–Brålanda IF 2–3 (0–2)

Division 4 Bohuslän/Dal

Målen: 0–1 självmål (29), 0–2 Oskar Josefsson (30), 1–2 Theo Johannesson (69), 1–3 Marcus Bengtsson (76), 2–3 Theo Johannesson (87)

Varningar, Ed: Theo Johannesson

Brålanda: Marcus Andersson, Wilhelm Lidre

Publik: 202

Artikeltaggar

Brålanda IFDivision 4 Bohuslän-DalEds FFFotbollJohan Niklasson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.