Hoppa till huvudinnehållet

Lena Endre talar demokrati – folkstyre i Sverige firar 100

Publicerad:
Skådespelaren Lena Endre ska tala demokrati i Bengtsfors.
Skådespelaren Lena Endre ska tala demokrati i Bengtsfors. Foto: Jessica Gow

Nu på måndag, den 4 oktober, besöker skådespelaren Lena Endre Bengtsfors för att tala demokrati. Den svenska demokratin firar 100-årsjubileum.

Lena Endre kommer först att träffa eleverna på Strömkullegymnasiet. På kvällen blir det ett möte på Sensus.

– Som ett led i firandet av demokratin 100 år så gör vi på Sensus flera olika saker. Den pågående utställningen är en sådan. Nu har vi bjudit in Lena Endre. Det blir ett samtal mellan henne och publiken om demokrati och jämställdhet. Moderator för kvällen blir Sara Vogel Rödin (kulturchef i Åmål), säger Iréne Malmberg, verksamhetsutvecklare på Sensus.

”Ingen självklarhet”

Det är alltid viktigt att värna om demokratin, menar Malmberg.

– Vi bör ta inspiration av dem som kämpat för lika rösträtt. Vi svenskar tar ofta demokratin för självklar, men den behöver värnas. Den är inte en självklarhet för alla överallt. Sedan är det väldigt roligt att vi får hit en känd person som vill tala om frågan, säger hon.

Artikeltaggar

BengtsforsDemokratiIréne MalmbergJubileumLena EndreNyheterSensusStrömkullegymnasiet

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.