Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsforskanotist prisad av världsmästarna: ”Sjukt kul”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Maja Bergström paddlade både K2 och K4 i Katrineholm.
Maja Bergström paddlade både K2 och K4 i Katrineholm. Foto: Privat

På säsongens sista tävling, besättningsregattan i Katrineholm, fick Bengtsforstjejen Maja Bergström ta emot pris för tredjeplatsen i Svenska Ungdomscupen. Pokalen tilldelades hon av de nyblivna världsmästarna Dennis Kernen och Martin Nathell.

Kanotsäsongen lider mot sitt slut. Säsongens sista tävling för 13-åriga Bengtsforstjejen Maja Bergström, tävlandes för Lidköpings Kanotklubb, var besättningsregattan i Katrineholm den gångna helgen.

På lördagen var det prisutdelning i Svenska Ungdomscupen, där hon fick emot pokalen av nyblivna världsmästarna Dennis Kernen och Martin Nathell.

– Det var sjukt kul att träffa nya människor och paddla ihop i K2 och K4. Man lär sig mycket av varandra. Nu ser jag fram emot nästa säsong när jag satsar på SM, säger hon.

13-åringen fick pokal för sin tredjeplats i Svenska Ungdomscupen
13-åringen fick pokal för sin tredjeplats i Svenska Ungdomscupen Foto: Privat

Artikeltaggar

BengtsforsKanotMaja Bergström

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.