Hoppa till huvudinnehållet

Tankar inför helgen: Du omger mig på alla sidor

Publicerad:
Lena Hildén, Kyrkoherde, Steneby.
Lena Hildén, Kyrkoherde, Steneby.

Du omger mig på alla sidor, jag är helt i din hand. Ps.139:5

Tron på Gud skänker trygghet och glädje mitt i vardagen. Gud kan förklaras teologiskt och Gud är också en Kraft som bara finns där, utan att egentligen fullt ut kunna förklaras eller att försvaras.

Alltid är det inte lätt att tro, nämligen livets händelser kan få oss att tvivla och söka svar på annat håll. Även om vi tappar tron så tappar inte Gud tron på oss. Gud är närvarande i livets ljusa och goda stunder, men också i det som är mörkt och jobbigt.

Gud ger oss mod orka gå vidare. Gud ger oss hopp när det är kört. Gud ger oss ljus när det är mörkt. Gud ger liv, och det är ingen som faller mellan stolarna. Eller rättare sagt, Gud tappar inte greppet om någon.

Lena Hildén, Kyrkoherde, Steneby.

Artikeltaggar

Etik och religionFamiljLena HildénSteneby

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.