Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Röstfiske bakom utspelet?

Publicerad:
Det nya pensionstilläggets utformning debatteras.
Det nya pensionstilläggets utformning debatteras. Foto: Janerik Henriksson/TT

Efter att ha läst Dalslänningens artikel 24 september om inkomstpensionstillägget, kan man undra vad syftet med tillägget kan vara. Röstfiske ?

Insändare: Kränkande att vi får noll kronor i pensionstilläggPensionärer kritiska till tillägg: ”Ett slag under bältet”

De som kan få tillägget är de, med en allmän pension mellan 9 000:- och 17 000:- medan de med en lägre allmän pension blir utan.

Det måtte väl vara de med en ännu lägre pension som verkligen behöver ett pensionstillägg, som t.ex. artikelns Nils Alexandersson med 5 400:- i pension. Var finns logiken i detta beslut !?

Vi kan bara instämma med Nils, när han säger att, beskedet om hans uteblivna pensionstillägg är ett hån.

Paula Holmqvist säger i sin kommentar att, socialdemokraterna kommer att, ge förslag på fler pensionshöjningar. Hon nämner dessutom höjda bostadstillägg. Bostadstillägg är något en gårdsägare sällan beviljas .

Holmqvist  säger att, som företagare har man ett eget ansvar för att, sätta undan till pensionen. Ett sådant uttalande visar tydligt att, hon inte vet ett dugg om hur det är att, driva jordbruk i Sverige ! Hennes prat om att, den som varit med och byggt Sverige starkt, också skall ha en rimlig pension, klingar falskt .

Man kan verkligen fråga sig, vem som bidragit mest till att bygga Sverige starkt :

Paula Holmqvist eller Sveriges bönder ?

Anne-Christine och Stig Engdahl

Artikeltaggar

DalslänningenInsändareJerker JohanssonPaula HolmqvistPension

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.