Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Fel att försvara pensionsorättvisorna

Publicerad:
Hur kan en vettig människa försvara, att den med under 9 000 kr inte skall ta del av pensionstillägget. , frågar sig författaren av inlägget.
Hur kan en vettig människa försvara, att den med under 9 000 kr inte skall ta del av pensionstillägget. , frågar sig författaren av inlägget. Foto: LEIF R JANSSON / TT

Hur kan en vettig människa försvara, att den med under 9 000 kronor inte skall ta del av pensionstillägget.

Pensionärer kritiska till tillägg: ”Ett slag under bältet”Holmqvist vill se fler pensionshöjningarInsändarsvar: Vi kommer att driva på pensionerna

Det är ju den gruppen, som har störst behov av extra pengar. Svenska medborgare, som arbetat och skött sig hela livet, straffas nu!

Ingen svensk medborgare skall behöva få mindre i månaden än 10 000 kronor. Detta gäller även de kvinnor, som i dag lever på garantipension. Paula Holmqvist nämner i en artikel i Dalslänningen att regeringen höjt denna.  Det är riktigt, sista året var höjningen hela 50 kronor, vilket efter skatt blev 39 kronor!  Man svarar med att höja bostadsbidraget. Alla vill dock inte leva på bidrag, utan lever i stället snålt och fattigt. Att försvara orättvisor är fel väg att gå!

Hur kan en vettig människa försvara, att den med under 9 000 kr inte skall ta del av pensionstillägget. , frågar sig författaren av inlägget.

Stig Gustafsson

Artikeltaggar

InsändarePaula HolmqvistPension

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.