Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Kränkande att vi får noll kronor i pensionstillägg

Publicerad:
Nisse Alexandersson och Jerker Johansson vars situation uppmärksammades i en artikel i Dalslänningen fredag den 24 september.
Nisse Alexandersson och Jerker Johansson vars situation uppmärksammades i en artikel i Dalslänningen fredag den 24 september. Foto: Helena Lindgren

Några frågor till riksdagsledamot Paula Holmqvist (S): Som man bäddar får man ligga lyder ett gammalt ordspråk och vi accepterar vår situation i livet.

Pensionärer kritiska till tillägg: ”Ett slag under bältet”Holmqvist vill se fler pensionshöjningarInsändarsvar: Vi kommer att driva på pensionerna

Men varför Paula får vi med de lägsta pensionerna bara ett rosa kuvert med ett besked att vi får 0 kronor medan andra får upp till 600 kronor per månad tack vare att de har över 9 000 kronor i pension. Är inte detta kränkande särbehandling?

På 1960-talet var pensionsåldern 67 år som sänktes till 65 som nu skall höjas till 75 år. Vart är vi på väg?

Det är inflation och penningvärdesförsämring som är boven. När dessutom klåfingriga politiker ”tar på sitt eget ansvar och ordnar” full pension efter 12 års tjänstgöring.

Vi ser fram emot flera feta valfläsk för plötsligt så händer det.

Nisse Alexandersson

Jerker Johansson

Artikeltaggar

InsändareJerker JohanssonPaula HolmqvistPensionSocialdemokraterna

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.