Hoppa till huvudinnehållet

Antalet fall av covid-19 fortsätter minska

Publicerad:
Antalet fall av covid-19 fortsätter att minska i Västra Götaland.
Antalet fall av covid-19 fortsätter att minska i Västra Götaland. Foto: Eugene Hoshiko

För andra veckan i rad minskar antalet bekräftade fall av covid-19 i Västra Götaland.

För vecka 38 konstaterades 787 nya fall, det är en minskning med 45 procent jämfört med veckan dessförinnan.

– Nedgången syns över hela Västra Götaland och i alla åldrar, säger smittskyddsläkare Thomas Wahlberg i ett pressmeddelande.

Antalet bekräftade fall minskar för andra veckan i rad, men det är för tidigt i nuläget att dra några slutsatser om det kommer fortsätta minska under kommande veckor, menar Thomas Wahlberg.

”Vaccinera er!”

– I morgon, den 29 september, försvinner många av de allmänna råd för att minska smittspridning som vi haft under en lång tid. Det allra viktigaste nu är att så många som möjligt väljer att vaccinera sig, det är den viktigaste åtgärden för att smittspridningen fortsatt ska minska, säger Thomas Wahlberg.

Ny rapport väntar

På torsdag den 30 september publiceras en ny veckorapport från Smittskydd Västra Götaland med smittspridningen nedbruten per bland annat kommun, ålder och kön under vecka 38.

Inom sjukhusen i Västra Götalandsregionen är antalet patienter som behöver vård för covid-19 relativt oförändrat jämfört med förra veckan. Liksom tidigare är ovaccinerade patienter helt dominerande.

Artikeltaggar

CoronavirusetPandemiSmittskydd Västra GötalandThomas WahlbergVaccinationVård och omsorgVästra Götalands län

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.