Hoppa till huvudinnehållet

Volt och krasch när Bäckeforssnurren avgjordes

Publicerad:
Vänersborgs MK:s Heidi Ryrlén satsade friskt i sista kurvan och tappade fästet på grusvägen. Det blev en voltande färd ut i terrängen där bilen hamnar på taket.
Vänersborgs MK:s Heidi Ryrlén satsade friskt i sista kurvan och tappade fästet på grusvägen. Det blev en voltande färd ut i terrängen där bilen hamnar på taket. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Det blev dramatik redan tidigt när Bäckeforssnurren avgjordes i lördags. En rejäl vurpa rakt in i mål krossade målsensorn som fick bytas ut innan tävlingen kunde fortsätta. Lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad.

Det var på specialsträcka 2 vid Vången som Vänersborgsekipaget med Heidi Ryrlén vid ratten kom i en vidunderlig fart i sista kurvan, tappade fästet på grusvägen och basade rakt ut i terrängen. Bilen voltade och blev liggande på taket rykande. Telefonstolpen vid vägen knäcktes och tidtagarsensorn kraschade. Men föraren och kartläsaren kunde ta sig ur bilen på egen hand.

– Det är bara att köra, så länge bilen går, kör, sa Heidi Ryrlén på frågan om man hinner tänka något vid ett sådant tillfälle.

Hugo Johansson, Bengtsfors MC och med pappa Tommy Svensson som kartläsare, slutade på en fin tolfteplats totalt och blev femma i B-klassen.
Hugo Johansson, Bengtsfors MC och med pappa Tommy Svensson som kartläsare, slutade på en fin tolfteplats totalt och blev femma i B-klassen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Gjorde om

Rallyt samlade 48 startande ekipage som tog sig an sju specialsträckor fördelat på 27 km. Fjolårssegraren Mattias Olsson, Stenungsunds MK gjorde om bedriften tillsammans med Erik Gustafsson, SMK Lind, vann samtliga sträckor och totalsegrade. De var 45 sekunder före tvåan Marcus Persson och Lars Andersson, Trollhättan, som därmed vann B-klassen.

Lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad i kraschen.
Lyckligtvis blev ingen allvarligt skadad i kraschen. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Hugo Johansson, Bengtsfors MC, med pappa Tommy Svensson som kartläsare hade haft problem med bilen det senaste efter att ha blivit påkörd på väg till rekognosering på tävling. Innan start i Bäckefors sa han att siktade på att ta sig i mål. Det blev till slut en fin tolfteplacering totalt och en femteplats i B-klassen.

Bengtsfors MC:s bästa placering blev en femteplats totalt med Jimmy Gladh som tävlade med Robert Jacobsson, Dals MK. De var därmed tvåa i B-klassen. Magnus Ericsson och Janne Arvidsson, samma klubb, kom på en 24:e plats totalt.

Rallysprint

Bäckeforssnurren var första tävlingen i Dalsland i år och det var MK Trophy, Uddevalla, som arrangerade med hjälp av Dals MK, Bengtsfors MC och Åmåls MK. Sträckorna kördes vid Hängesten, Vången och Ödskölt-Dals Långed. Nästa tävling på hemmaplan för dalslänningarna blir en rallysprint i Gapungebyns grusgrop 16 oktober.

Med startnummer 18 gasar Andreas Jacobsson och Ivar Andersson, Dals MK, mot en 21:a plats totalt.
Med startnummer 18 gasar Andreas Jacobsson och Ivar Andersson, Dals MK, mot en 21:a plats totalt. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Bengtsfors MCBäckeforsDals MKHugo JohanssonRally

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.