Hoppa till huvudinnehållet

Jätteintresse för Mini DXC

Publicerad:
En skara entusiastiska cyklister ger sig i väg från starten vid Nygårdstorget.
En skara entusiastiska cyklister ger sig i väg från starten vid Nygårdstorget. Foto: Britt-Marie Erlandsson

När Dalsland Cross Country ägde rum under lördagen hade barnen sitt eget Mini DXC med samma start och mål på Nygårdstorget som det stora racet. Loppet samlade omkring 75 deltagare där de yngsta cyklade 1 km och de äldre 1,7 km. Bengtsfors Gymnastikklubb stod likt tidigare bakom arrangemanget och gladdes åt det stora intresset. Bland minicyklisterna syntes allt från trehjulingar och gåcyklar till mountainbikes.

Det ska börjas i tid visade de många duktiga, unga cyklisterna.  Loppets yngsta deltagare till höger var bara två år men har man en cyklist till mamma får man bra stöttning. Mamma heter Ulrika Kaborn.
Det ska börjas i tid visade de många duktiga, unga cyklisterna. Loppets yngsta deltagare till höger var bara två år men har man en cyklist till mamma får man bra stöttning. Mamma heter Ulrika Kaborn. Foto: Britt-Marie Erlandsson

Artikeltaggar

Camp DalslandDalslandDalsland Cross CountryNyheterSport

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.