Hoppa till huvudinnehållet

Ny brand vid det nedbrunna ödehuset – lekstuga i lågor

Publicerad:
Reporter Ove Rydh
Ove Rydh
ove.rydh@provinstidningen.se
Reporter Ulrica Andersson
Ulrica Andersson
ulrica.andersson@nwt.se
Foto: Fredrik Tacacho

En brand bröt under onsdagen ut i en lekstuga i Åmål. Lekstugan tillhör samma ödehus som brann ner natten till tisdagen.

Det nya larmet till samma fastighet i Hammaren, där ett ödehus brann ner till grunden natten till tisdagen, kom strax efter klockan 13 på onsdagen.

Det rörde sig om en mindre brand i en lekstuga, som tillhörde fastigheten. När räddningstjänsten kom till platsen brann det i träet ovanför entrédörren till lekstugan och branden kunde ganska snart släckas.

Det fanns ingen risk att lekstugan helt skulle brinna ner.

Ambulans behövde inte kallas till platsen, men polis är på plats under onsdagseftermiddagen för att göra en teknisk undersökning av den senaste brandhärden.

Precis som när det gäller branden i ödehuset, finns inget som tyder på att branden ska ha förorsakats av något tekniskt fel.

Räddningstjänsten misstänker att branden i ödehuset var anlagd. Och det går förstås att tänka sig att det är någon som anlagt båda bränderna.

– Men det kan också vara så att flagor från branden i ödehuset tagit sig till lekstugan och sedan legat där och pyrt. Det känns ganska osannolikt att någon varit där och tänt på mitt på dagen, säger räddningschefen i Åmåls kommun, Christian Rådén.

– Men det blir något för polisen att reda ut.

Fullt utvecklad brand i ödehus

Artikeltaggar

Brott & blåljusBränderÅmål

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.