Hoppa till huvudinnehållet

Kamera stals och fiberkablar klipptes av vid Ica-butik: ”Frustrerad – polisstöd saknas”

Publicerad:
En stöld och en skadegörelse ägde rum vid Ica Nära i Billingsfors under natten till måndag. Nora Vahlquist, butikschef, misstänker att tjuven har stått vid soptunnorna och slagit ner övervakningskameran, som vanligtvis sitter uppe i hörnet. Foto: Sanna Stark

Under natten till måndag ägde en stöld och en skadegörelse rum vid Ica Nära i Billingsfors. En övervakningskamera stals och fiberkablar klipptes av.

Tjuven fångades på film, men Icas butikschef Nora Vahlquist saknar stöd från polisen.

Kommunpolis Torstensson: ”Fängelsestraffen måste bli längre”

– Tjuven är filmad och känd av oss sedan tidigare, han är portad från butiken, säger Nora Vahlquist, butikschef för Ica Nära i Billingsfors.

Nora Vahlquist, butikschef på Ica Nära i Billingsfors, ryter ifrån mot polisen efter att en känt kriminell gett sig på butikens övervakningskamera och fiberkablar. De sista filmerna innan övervakningskameran kopplades ur fångade tydliga bilder på den misstänkta gärningsmannen.
Nora Vahlquist, butikschef på Ica Nära i Billingsfors, ryter ifrån mot polisen efter att en känt kriminell gett sig på butikens övervakningskamera och fiberkablar. De sista filmerna innan övervakningskameran kopplades ur fångade tydliga bilder på den misstänkta gärningsmannen. Foto: Sanna Stark

Nora Vahlquist gjorde en polisanmälan, men fick snart veta att ärendet var nedlagt.

– Men när vi sedan gav dem bilder från filmen så meddelade de att de skulle utreda saken. Men de har inte varit på plats.

Hur känns det när sådant här händer?

– Man blir frustrerad över att det får fortgå, polisen lägger ner ärenden om tjuvarna inte stjäl för en tillräckligt stor summa. De kriminella åker runt och snor och får springa lösa. Det är fler i samhället som är trötta på dem. En del vågar inte släppa ut sina barn på grund av all busåkning.

Vad tycker du att polisen borde göra?

– Polisen borde ta mer tag i sakerna och visa ett större stöd för oss i butikerna, de kunde väl komma in och prata med oss och visa sig i samhället. Både jag och personalen i butiken upplever en otrygghet. Vi vet inte vad brottslingarna är kapabla till, säger Nora Vahlquist.

På onsdagen var Bengtsfors Energi Nät AB på plats för att laga fiberkablarna som klipptes av. Jan-Olof Olofsson, bredbandstekniker, konstaterar att den misstänkta tjuven måste haft koll på att det var just en fiberkabel han hade att göra med – hade det varit en vanlig strömkabel hade han nämligen fått sig en rejäl smäll.
På onsdagen var Bengtsfors Energi Nät AB på plats för att laga fiberkablarna som klipptes av. Jan-Olof Olofsson, bredbandstekniker, konstaterar att den misstänkta tjuven måste haft koll på att det var just en fiberkabel han hade att göra med – hade det varit en vanlig strömkabel hade han nämligen fått sig en rejäl smäll. Foto: Sanna Stark

Artikeltaggar

BillingsforsBrott & blåljusIcaNora VahlquistSkadegörelseStölder

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.