Insändare: Varför ska du använda din röst i kyrkovalet?

Insändare
PUBLICERAD:
Det viktigaste är att rösta i kyrkovalet, för att ge förtroendevalda det stöd de behöver, anser insändarskribenten.
Foto: Tommy Löfgren
Valmöjlighet. Du som är medlem i Svenska kyrkan bidrar med din röst till att välja kyrkans väg framåt – varje röst har betydelse.

Det finns starka skäl att lägga din röst på Centerpartiets listor, men framför allt är det viktigt att du röstar.

Lägger du din röst på Centerpartiet röstar du på en värdegrund som våra kandidater står för. Centerpartiet vill att Svenska kyrkan ska stå för människors lika värde och vara en öppen medmänsklig och hållbar folkkyrka. En modig kyrka som ser värdet av olikheter och står upp för sina värderingar.

En nära folkkyrka för människorna som bor och verkar i församlingen. Kyrkan ska vara öppen för alla särskilt utsatta, ensamma och på flykt och ge alla möjlighet att dela tro, hopp och tvivel. Den ska ge framtidstro och vara en stark röst för medmänsklighet mot främlingsfientlighet.

Kyrkan ska vara en mötesplats som bjuder på många olika aktiviteter och möjligheter att mötas för alla åldrar särskilt för barn och unga. Kyrkan ska vara en modern kyrka som också tar vara på ny teknik för att ge fler möjlighet att delta i t ex ceremonier och gudstjänster. Kulturarvet och traditioner ska vårdas, samtidigt som ny kultur och nya traditioner skapas.

Kyrkan ska vara i framkant för att klara klimatutmaningarna och arbeta för att trygga kommande generationers arv. Målet är att kyrkan ska vara socialt, ekonomiskt, ekologiskt och teologiskt hållbar. Detta innebär att kyrkan ska välkomna alla, förvalta kyrkans tillgångar med omsorg, agera klimatklokt och med största möjliga hänsyn till naturen och utveckla den grundläggande uppgiften att fira gudstjänst, bedriva undervisning, utöva mission och erbjuda diakoni. En kyrka för alla.

För att Svenska kyrkan ska vara den kyrka vi vill ha krävs förtroendevalda som arbetar för dessa värden och mål. Centerpartiets kandidater är beredda och du kan med förtroende lägga din röst på dem – förtidsröstningen börjar 6 september och pågår fram till valdagen 19 september.

Anne Sörqvist

Ordförande i Centerpartiet Fyrbodal

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.