Hoppa till huvudinnehållet

Ania Zagorska fann nya krafter: ”Tänjde på gränserna”

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
Ania Zagorska stod överst på pallen efter maratonloppet i Sztum.
Ania Zagorska stod överst på pallen efter maratonloppet i Sztum. Foto: Privat

Tre kanottävlingar på tre veckor sliter på kroppen, speciellt om de är i olika länder och man avslutar med den längsta och tuffaste av dem alla. Bengtsforskanotisten Ania Zagorska rundade av säsongen med att bli polsk maratonmästare, men det satt hårt inne.

– Jag var tvungen att gå över mina egna gränser, säger hon.

I polska Sztum blev det en tuff upploppskamp med Marta Witkowska, men Bengtsforskanotisten Ania Zagorska gick segrande ur striden och lyckades med ännu en triumf efter tre intensiva veckor.

Först polska mästerskapen i sprint, där det blev guld och silver, sedan storslam på höstregattan i Nyköping – guld på 200, 500, 1000 samt 5000 meter. Och så tillbaka till Polen för maratonmästerskapen i Sztum under helgen som gick.

Där gick det tungt för 23-åringen inledningsvis, efter många tävlingar på kort tid. Men hon bet ihop och vann där också.

– Så många tävlingar och resor sliter på kroppen ganska mycket. Så när jag körde maraton kände jag, speciellt de tre första varven att det gick jättetungt. Det kändes som om jag inte hade någon kraft kvar. Sedan släppte det lite och jag kunde köra snabbare. Men jag var ändå tvungen att tänja på mina egna gränser väldigt mycket för att vinna, säger hon.

Artikeltaggar

Ania ZagorskaBengtsforsBengtsfors BoisKanot

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.