Hoppa till huvudinnehållet

Frank Hagmans (S) motion bifölls – laddstolpar ska byggas

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Det ska byggas laddstolpar för elbilar i Billingsfors och kanske på fler platser i kommunen.
Det ska byggas laddstolpar för elbilar i Billingsfors och kanske på fler platser i kommunen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Satsa på laddmöjligheter för elfordon i Billingsfors. Det föreslog Frank Hagman (S) i en motion – och nu får han kommunfullmäktiges bifall.

Förvaltningen får nu i uppdrag att utreda motionärens förslag vidare och även undersöka möjlig lösning till etablering i Bengtsfors, Bäckefors, Dals Långed och Gustavsfors.

I kommunfullmäktige rådde total enighet kring motionen. Jan Leander (L) yrkade på bifall.

– Men vi bör tänka till varför och för vem vi ska ha dessa laddstationer? Ska skattebetalarna i Bengtsfors kommun betala för att Stockholmarna ska ladda sin bil på väg mot kusten. Dessa laddstolpar bör placeras nära näringsidkare och dessa näringsidkare kanske då också ska vara med och betala en del, menade han.

"Inte sitta på läktaren"

Bifall yrkade även Stig Bertilsson (M) på.

– Det är intressant det som Jan Leander tar upp om vem som gör vad när det gäller utbyggnaden av infrastruktur och i det här fallet el. Det är inte alldeles givet att kommunen sätter igång och bygger, men det är viktigt att Bengtsfors kommun är med här. Antalet elbilar har en nära nog explosionsartad utveckling och vi kan inte sitta på läktaren och låta någon annan ta ansvaret. Vi måste leda den här diskussionen, menade han.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommun (org)BillingsforsFrank HagmanJan LeanderKommunfullmäktigePolitikStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.