Hoppa till huvudinnehållet

Kvinna misstänkt för knivskärning släppt ur häktet

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
Den kvinna som suttit häktad misstänkt för knivskärningen av en annan kvinna på Kunghällsvägen i Bengtsfors har släppts på fri fot. Arkivbild.
Den kvinna som suttit häktad misstänkt för knivskärningen av en annan kvinna på Kunghällsvägen i Bengtsfors har släppts på fri fot. Arkivbild. Foto: Emil Annetorp

Den kvinna som suttit häktad misstänkt för en knivskärning av en annan kvinna på Kunghällsvägen i Bengtsfors har släppts på fri fot. Den misstänkta kvinnan är i 40-årsåldern och själv bosatt i Bengtsfors.

– Misstanken om grov misshandel kvarstår och förhör och utredningsdetaljer är i princip klara. Men vi väntar på olika yttranden när det gäller DNA-analyser och liknande. Och det kommer att ta några månader innan vi får dessa. Därför finns det inte längre skäl att hålla kvinnan kvar i häkte, säger åklagarassistent Johannes Dävelid, som annars hade varit tvungen att väcka åtal två veckor efter häktningen.

– Nu får vi mer tid på oss att arbeta vidare med det här ärendet, säger han.

Har kvinnan gjort några medgivanden?

– Jag kan inte säga vad hon har sagt.

Motivbilden?

– Den kan jag inte heller gå in på.

Vad blir nästa steg i utredningen?

– Nästa steg är att vänta på att analyserna ska bli klara. Det handlar om olika föremål som är av intresse. Bland annat så har den kniv som misstänks ha använts skickats på analys, säger Johannes Dävelid.

Själva händelsen

Det aktuella händelsen handlar om en knivskärning på Kunghällsvägen i centrala Bengtsfors den 21 augusti.

Händelsen utspelade sig på Kunghällsvägen i Bengtsfors.
Händelsen utspelade sig på Kunghällsvägen i Bengtsfors. Foto: Thomas Wallin

Enligt anmälaren ska en kvinna i 40-årsåldern ha rusat in i en bostad och där huggit en kvinna i 35-årsåldern med kniv. Anmälaren, en man i 40-årsåldern, ska själv ha blivit slagen med ett tillhygge av något slag.

Efter attacken lämnade den 40-åriga kvinnan adressen.

Kunde lämna sjukhuset

Ambulans tillkallades och den knivskurna kvinnan vårdades en stund av ambulanspersonal på plats för skärskador. Därefter fördes hon till sjukhus.

Kvinnan kunde lämna sjukhuset under lördagskvällen.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusHäktningarJohannes Dävelid

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.