Hoppa till huvudinnehållet

Mustang Racer till Kriteriefinal

Publicerad:
Skötaren Anna Olsson med treåringen Mustang Racer som nu är klar för final i Svenskt Travkriterium.
Skötaren Anna Olsson med treåringen Mustang Racer som nu är klar för final i Svenskt Travkriterium.

I fredags kördes uttagningsloppen till Svenskt Travkriterium och Svenskt Trav Oaks på Solvalla, där Bengtsforshästen Mustang Racer tog sig vidare till final. Det är andra året i rad som MM Horse Power har en häst i storloppet.

Bengtsforsägde Mustang Racer var det stora hoppet i Kriterieuttagningen då han stod bra till i sitt lopp.

Det började dock illa för den lovande treåringen som kort efter start slungade sig i galopp. När Robert Bergh fick ner honom i trav var det säkert 50 meter fram till täthästarna.

På första långsidan sände Bergh framåt direkt och efter 900 meter kunde man också ta över ledningen.

När dryga varvet kvar återstod kom betrodde Mister Invictus fram på utsidan och loppet skulle sedan helt stå mellan dessa två. Upploppet ner blev en spännande uppgörelse och i sista steget kopplade Mister Invictus greppet för Örjan Kihlström.

Båda noterade segertiden 1.14,3a/2 640 meter och detta betyder också att Mustang Racer är klar för finalen av Svenskt Kriterium på Solvalla söndagen den 26 oktober.

Andra året i rad

Andra året i rad som MM Horse Power AB har en häst i detta storlopp för treåringar då Head Run ifjol kvalade in via sin försöksseger.

I finalen är det grymma pangar att tävla om och för de som valt premiechansen lyder förstapriset på hela fyra miljoner kronor.

Andrapriset denna fredagskväll på Solvalla löd på 75 000 kronor.

För Dream Sensation blev det galopp direkt från start och han ställde sig dock inte i trav och blev sålunda diskvalificerad.

För Speedy Tillys del blev det ett sjättepris på V75 i Bollnäs efter en resa i andra par utvändigt. Hästen var inte som bäst för dagen och kan bättre när formen sitter där.

Artikeltaggar

Örjan KihlströmRobert BerghSolvallaSvenskt Trav-KriteriumTrav

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.