Bilist väjde för älg – körde rakt in i bergvägg

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En man i 35-årsåldern och hans passagerare klarade sig mirakulöst undan några större personskador efter att ha kört in i en bergvägg i Färgelanda under lördagskvällen.
Foto: Johan Nilsson/TT
En bilförare och hans passagerare hade änglavakt när de körde rakt in i en bergvägg på länsväg 173 i Färgelanda på lördagskvällen.
Anledningen till olyckan var att de väjde för en älg.

Det var vid klockan 22:23 som polis tillkallades till en olycka på länsväg 173 i Färgelanda i lördags. En bilist hade då kört rakt in i en bergvägg och vittnen hade ringt efter hjälp.

– Föraren, en man i 35-årsåldern, uppgav att han hade ont i foten, handen och låret. Men både han och passageraren var vakna och talbara och ingen var i behov av sjukhusvård, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson för polisregion Väst.

Anledningen till att föraren körde av vägbanan ska ha varit för att han väjde för en älg. Bilen klarade sig undan med en krossad framruta.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.