Anställd klämde fingrarna

Publicerad:
En kollega körde omgående den skadade personen till akutmottagningen på Dalslands sjukhus. Foto: Andreas Dagström

En anställd på ett företag från Dals-Eds kommun skadade nyligen flera fingrar i en borrigg. Arbetsgivaren har anmält händelsen till Arbetsmiljöverket.

Arbetsplatsolyckan inträffade i slutet av augusti i år i Bäckefors.

En anställd fick handen i kläm efter att personen i fråga hade haft handen över borrstången för att känna efter lufttryck. Samtidigt ska den anställde ha aktiverat den spak som sänker rotationsenheten, vilket resulterade i fingrarna kom i kläm mellan borrstång och rotationsenhet.

En kollega körde omgående den skadade personen till akutmottagningen på Dalslands sjukhus.

Enligt Arbetsmiljöverket är nu arbetsgivaren skyldig att utreda och vidta åtgärder som behövs för att förebygga att händelsen upprepas. Arbetsgivaren ska bland annat uppge vilja faktorer som bedöms ligga bakom händelsen, vilka åtgärder som eventuellt redan har vidtagits samt planeras och vilka skador medarbetaren fick vid händelsen.

Arbetsgivaren måste lämna in utredningen innan den 23 september.

Artikeltaggar

ArbeteArbetsmiljöverketBäckeforsEdNäringsliv

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare