Hoppa till huvudinnehållet

Nedkyld och fast på en grynna – räddades av sin klocka

Publicerad:
Mannen som föll överbåt i Bräcketjärn kunde räddas efter att ha legat i cirka en timma i det kalla vattnet./ARKIVBILD
Mannen som föll överbåt i Bräcketjärn kunde räddas efter att ha legat i cirka en timma i det kalla vattnet./ARKIVBILD Foto: Hans Andersson / TT

Testturen med nya båten på Bräcketjärnet höll på att sluta i katastrof efter att mannen kantrat. Tack vare sin apple-klocka och snabbt och rådigt ingripande av räddningstjänsten kunde mannen räddas.

– Han hade änglavakt, säger Christian Rådén, räddningschef i Åmål.

Detaljerna kring den 60-årige man som i tisdags eftermiddag kantrade med sin båt i Bräcketjärnet utanför Edsleskog, har klarnat.

Mannen var vid Bräcketjärnet för att testa en ny båt när olyckan var framme, säger Christian Rådén, räddningschef i Åmål och Bengtsfors.

Efter att mannen kantrat med båten lyckades han ta sig upp på en grynna i tjärnet varifrån han lyckades larma räddningstjänsten.

– Telefonen fungerade inte längre men han hade en applewatch på sig som han lyckades ringa med precis innan batteriet tog slut. Det hade kunnat gå riktigt illa om han inte hade kunnat ringa. Han hade änglavakt, säger Christian Rådén.

Bar mannen flytväst?

– Nej, han hade ingen flytväst. Han hade en ny båt och hade bara tänkt att testa den.

Mannen låg i vattnet i ungefär en timme innan räddningstjänsten kunde rädda honom med en av sina båtar. Mannen var nedkyld men vid medvetande när han fördes med ambulans till sjukhuset.

Han kunde sedan lämna sjukhuset samma kväll.

– Han var mycket tacksam. Räddningslaget som hjälpte mannen övar i kväll och de lär bli mätta. Mannen skulle komma förbi med en smörgåstårta, sa Christian Rådén på torsdagen.

Artikeltaggar

ÅmålBrott & blåljusChristian RådénEdsleskogRäddningstjänsten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.