Insändare: Rösta för medmänsklighet i kyrkovalet!

Insändare
PUBLICERAD:
May Hallsten.
Är du medlem i Svenska kyrkan? Grattis, då är du en av de 5,7 miljoner medlemmarna som just i dagarna fått sitt röstkort.

Alla medlemmar från 16 år och uppåt är välkomna att rösta från den 6 september och fram till valdagen den 19 september. Då kan du med din röst påverka vad som händer i kyrkan och vem som ska bestämma de närmaste fyra åren.

Några skäl till att rösta:

Oavsett vem du är så står kyrkan öppen och välkomnande i hela Sverige. Där kan dina barn döpas och konfirmeras, du kan gifta dig och också ha en begravningsgudstjänst för dina nära och kära. I både glädje och sorg är kyrkan närvarande.

Svenska kyrkan har en bred verksamhet såsom barn- och ungdomsgrupper, körer, soppluncher, caféer, pilgrimsvandringar, retreater, stickandakter, konserter, läsecirklar, anhöriggrupper, julmarknader med mera.

Svenska kyrkan finns också på många ställen även i utlandet och gör en stor insats där.

Kyrkan samarbetar ofta med kommunen och andra föreningar, står upp för de svaga och hjälper i kris.

Kyrkan arbetar också för klimatet, t ex genom solceller och elbilar.

Kyrkan är fantastiska kulturbärare och det finns många gamla kyrkor med lika många intressanta berättelser att läsa om.

Kyrkan arbetar mot främlingsfientlighet och rasism.

Detta är några exempel på vad Svenska kyrkan arbetar med, ledordet i kyrkan är medmänsklighet, behöver du hjälp i en svår situation frågar vi inte om du är kristen utan vi hjälper för att vi är kristna.

1921, för hundra år sedan fick kvinnorna rösträtt och den ska vi ta vara på, det är viktigare än någonsin.

Så låt oss rösta för medmänsklighet och jämlikhet, och för ett högt valdeltagande.

May Hallsten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.