Hoppa till huvudinnehållet

Bonnamarknaden tillbaka till Bengtsfors – i ett alternativt format

Publicerad:
Så här brukar Bonnamarknaden se ut, men i år blir det en desto mer luftig, och smittsäker, sådan.
Så här brukar Bonnamarknaden se ut, men i år blir det en desto mer luftig, och smittsäker, sådan. Foto: Thomas Wallin

Förra årets Bonnamarknad kunde inte genomföras på grund av pandemin. I år är den däremot tillbaka, och gott om utrymme mellan borden utlovas.

Det är på lördag som Bonnamarknaden äger rum i Bengtsfors.

– Nu när restriktionerna har lättat litegrann och tillåter att hitta på saker utomhus tog jag på mig uppgiften att försöka genomföra årets Bonnamarknad, säger Jenny Wallman, som driver Tygstället & Hälsokosten samt är medlem i Bengtsfors centrumförening.

Alternativ marknad

Årets Bonnamarknad är en alternativ sådan. Vanligtvis brukar Centrumföreningen ställa ut bord, ganska tätt intill varandra, för utställarna att visa upp sig på. I år får utställarna däremot boka plats och ta med sig ett eget bord till marknaden.

– Just nu pusslar jag ihop var alla ska stå, och det lutar mot att vi kommer sprida ut dem längs med Nygårdstorget och Storgatan. Vi vill verkligen inte orsaka någon smittspridning så det kommer att vara ett säkert avstånd mellan borden, säger Jenny Wallman.

Jenny Wallman är initiativtagare till årets Bonnamarknad.
Jenny Wallman är initiativtagare till årets Bonnamarknad. Foto: THOMAS WALLIN

Till en början tänkte Jenny Wallman att delar av Bonnamarknaden även skulle genomföras på Brandberget, men då antalet utställare är färre än vanligt räcker det med Bengtsfors centrum.

30 utställare

I dagsläget har ungefär 30 utställare anmält sig, och bland annat kommer FRG, räddningstjänsten och civilförsvaret att visa upp sig. Besökare kommer dessutom kunna köpa bland annat hemodlade grönsaker, blommor och perenner, hemsytt och stickat, konst, honung och hembakat av utställarna på plats.

Dessutom kommer Alinda Bryntesson bjuda på sång på scenen, och det kan även dyka upp en och annan ukulele på gatan.

– Här finns verkligen chansen att handla lokalt och möta producenten. Dessutom kan man få tips och råd om man själv skulle vara intresserad av exempelvis odling men inte riktigt kommit igång. Och så är det ju så roligt när det händer saker i Bengtsfors. Det här brukar vara väldigt uppskattat, så jag ville inte missa att återinföra den.

Artikeltaggar

BengtsforsJenny WallmanMarknaderNyheter

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.