Hoppa till huvudinnehållet

Högsätertränaren hoppar av – mitt under säsongen

Publicerad:
Högsäters Lennart Göransson hoppar av med sex omgångar kvar.
Högsäters Lennart Göransson hoppar av med sex omgångar kvar. Foto: Johan Lindahl

Högsäters GF har haft en tung säsong hittills i årets division 4. Målsättningen inför säsongen var att kämpa i toppen, men efter bara en seger på de sex första matcherna valde tränare Lennart Göransson att hoppa av.

Inför förra helgens match borta mot Henån/Gilleby meddelade Göransson att han efter den matchen kommer att hoppa av sitt uppdrag som tränare för Högsäters GF.

Från klubbens sida är man nöjda med vad han presterat som tränare men hoppas nu att det ska bli en nytändning.

– Han har gjort ett fantastiskt jobb och varit väldigt engagerad men han gjorde detta för klubbens bästa. Lennart kände att han inte nådde fram med budskapet längre samtidigt som han var besviken på både sin och spelarnas insats, säger Conny Hansson, senioransvarig för fotbollen i Högsäters GF.

Berisha tar över

Ersättaren med sex omgångar kvar av serien blir intern. Ny på posten som huvudansvarig blir Mergim Berisha som tidigare varit Göranssons assisterande. Vid hans sida kommer Martin Aronsson att finnas.

– Vi ville inte för stor ändring i laget. Vi tog kontakt med några tränare, men det är svårt så här mitt i säsongen. Mergim utbildar sig till tränare, så vi gör ett försök. Han är ett oprövat kort, men någonstans ska man börja. Vi tar en match i taget, säger Conny Hansosn.

Det var mitt under säsongen 2018 som Lennart Göransson tog över tränarsysslan efter Per-Erik Norlin och senast ifjol tog han laget till kvalspel till division 3. I år har det dock gått tungt och efter matchen hemma mot Munkedal för två veckor sedan var han mycket kritisk till lagets insats.

Dalslänningen har sökt Lennart Göransson för en kommentar.

Artikeltaggar

Division 4 Bohuslän-DalFotbollHögsäters GFLennart GöranssonMergim Berisha

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.