Hoppa till huvudinnehållet

Fyrbodal nominerar Magdalena Andersson som partiledare

Publicerad:
Socialdemokraterna i Fyrbodal nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande.
Socialdemokraterna i Fyrbodal nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande. Foto: Johan Jeppsson/TT

Socialdemokraterna i Fyrbodals partidistrikt nominerar Magdalena Andersson som ny partiordförande efter Stefan Löfven.

– Vi är helt eniga om att Magdalena Andersson är den kandidat som har det största stödet hos oss. Hon har en bred kompetens och erfarenhet som vi anser är viktigt för vårt parti och för arbetet framåt, säger Paula Holmqvist, ordförande för Socialdemokraterna i Fyrbodal till Dalslänningen.

Sedan tidigare har Skaraborg, Halland, Värmland och Skåne partidistrikt nominerat Magdalena Andersson.

Magdalena Andersson är i dag finansminister, men Paula Holmqvist menar att Magdalena Andersson är en person som vill driva de ideologiska frågorna i partiet.

”Ideologisk ledare”

– Det är viktigt att få med sig välfärdsfrågorna, att tala om klassklyftor och att verka för att alla bidrar så de som behöver stöd i vårt samhälle får det. Magdalena Andersson ser helheten i socialdemokratins värdegrund. Välfärden, miljön, tryggheten, jobben och jämställdheten är viktiga frågor som Magdalena Andersson kommer att driva hårt, säger Paula Holmqvist.

Hur viktigt är det att ni nominerar en kvinnlig partiledare?

– Personligen tycker jag att det är jätteroligt. Det är en styrka att visa på att vi lever i ett jämställt samhälle. Och det skulle få en oerhört stor betydelse om hon sedan blev landets första kvinnliga statsminister när vi nu firar 100 år av demokrati.

Hur är Magdalena Andersson som debattör?

– En väldigt rak, tydlig och kvick debattör. Hon kan bemöta alla och är trygg och säker, säger Paula Holmqvist.

Paula Holmqvist meddelar samtidigt att hon själv har tackat ja till att nomineras till Socialdemokraternas riksdagslista även inför nästa års riksdagsval.

Fotnot. Socialdemokraterna väljer en ny partiordförande på partikongressen den 3-7 november.

Artikeltaggar

Magdalena AnderssonPaula HolmqvistPolitikSocialdemokraternaSverige

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.