Hoppa till huvudinnehållet

Strandvägen ansluts till kommunens VA-nät

Publicerad:
Trafiken regleras med ljussignaler på Strandvägen i Bengtsfors.

Just nu slutförs arbetet med att ansluta ett 20-tal fastigheter på Strandvägen i Bengtsfors till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Under förra veckan och denna vecka regleras därför trafiken längs sträckan med ljussignaler.

– Det vi gör nu är att vi tar den gamla vattenledningen ur bruk. Det är det sista momentet i det här arbetet, säger Niklas Ednell, chef för vatten- och avlopp, fjärrvärme och renhållning i Bengtsfors kommun.

Fastighetsägarna längs Strandvägen har tidigare haft enskilda brunnar.

Nu på fredag, den 3 september, beräknas arbetet vara klart.

Samtidigt har det kommunala energibolaget Bengtsfors Energi AB även passat på att lägga ned fiber och el i området.

Kommunen satsar totalt 4 miljoner kronor på projektet.

Artikeltaggar

BengtsforsBengtsfors kommun (org)Niklas EdnellNyheterVAVatten

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.