Hoppa till huvudinnehållet

Nya polska medaljer för Ania Zagorska

Publicerad:
Reporter Johan Lindahl
Johan Lindahl
johan.lindahl@dalslanningen.se
På 5000 meter K1 tog Ania Zagorska guld.
På 5000 meter K1 tog Ania Zagorska guld.

På polska sprintmästerskapen i Bydgoszcz tog Ania Zagorska från Bengtsfors nya medaljer i K1 – guld på 5000 meter och silver på 1000 meter. – Jag var så nervös, nästan på gränsen till panik, säger hon.

Ania Zagorska är bäst på längre distanser, men hon ställde ändå upp i samtliga sprintdistanser i Bydgoszcz. En sjätteplats på 200 meter K2 får hon och partnern vara nöjda med, men 500 metersloppet i K1 gick inget vidare.

– Det var mitt första lopp för dagen. Jag var väldigt nervös och det tog mycket energi så jag blev sjua, säger hon.

Bättre gick det på 1000 meter där hon tog silver, trots stor nervositet.

Ania Zagorska (vänster) tog silver på 1000 meter K1.
Ania Zagorska (vänster) tog silver på 1000 meter K1. Foto: Dagmar Swiatowiak

– Det var nästan det tuffaste loppet för mig eftersom jag hade kört 500 tidigare samma dag. Då var det nästan på gränsen till panik, säger Ania Zagorska.

Men ju längre distanserna blir, desto bättre blir 23-åringen från Bengtsfors. På 5000 meter tog hon guldet – med rätt sorts nervositet.

– Då kände jag mig pigg och lugn före starten och hade den där sköna nervositeten som man vill ha, säger hon.

Laddar upp i Bengtsfors

Nu väntar en vecka uppladdning hemma i Bengtsfors inför polska mästerskapen i maraton.

– Jag kände att jag var tvungen att byta miljö. Poznan är en stor stad där det hela tiden händer mycket saker, är stressigt och rörigt. I Bengtsfors är det friskare luft, lugnare och mer vatten.

Maraton blir säsongens sista tävling för Ania Zagorska. Då hoppas hon ta en medaljplats.

– Jag tror att det kommer att stå mellan mig och Marta Witkowska. Hon är duktig på längre distanser, men jag tror det blir jämnt.

Artikeltaggar

Ania ZagorskaBengtsforsKanot

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.