Idag inleds HBTQI-veckan

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Idag kommer regnbågsflaggan att hissas av kommunalrådet Martin Carling i Ed.
Foto: Stina Stjernkvist/TT
Idag inleds en HBTQI-vecka i Ed. Det är kommunen som anordnar veckan dels för att visa stöd, dels för att förbättra kunskaperna inom den kommunala verksamheten samt bland allmänhet om homosexualitet, bi- och pansexualitet, trans, queer och intersex.

Under måndagen kommer flera aktiviteter ske på torget där bland annat SRHR-bussen kommer att finnas. Bussen är en regionsatsning som ska upplysa om Sexuell och Reproduktiv Hälsa och Rättigheter. I bussen finns det möjlighet att göra cellprovtagning, provtagning för könssjukdomar och graviditetstest.

På torget finns det också en kondomeria, ett HBTQI-quiz och målning av regnbågsnaglar.

Kommunalrådet Martin Carling ska hissa regnbågsflaggan och kommunchefen Agneta Johansson ska hålla tal.

Under veckan blir det även föreläsningar och flera utställningar på temat.

Veckan arrangeras i samverkan med studieförbundet ABF, Västra Götalandsregionen och RFSL Sjuhärad.

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.