Hoppa till huvudinnehållet

Bengtsfors kommuns 50-årsfirande skjuts upp på grund av pandemin

Publicerad:
Bengtsfors kommuns 50-årsjubileum skjuts upp på grund av coronapandemin.
Bengtsfors kommuns 50-årsjubileum skjuts upp på grund av coronapandemin. Foto: Conny Hultgren

Tanken var att Bengtsfors kommun i höst skulle fira sitt 50-jubileum med ett aktivitetsprogram varje lördag mellan den 4 september och den 2 oktober på de olika orterna i kommunen. Men pandemin sätter stopp för detta. Nu skjuts planerna upp på obestämd framtid.

– Det är tråkigt, men vi har fått nya varningar från Smittskydd Västra Götaland om att det finns risk för en möjlig fjärde våg av pandemin och då väljer vi att skjuta fram 50-årsfirandet. Det är en ren försiktighetsåtgärd, säger kommunstyrelsens ordförande, Stig Bertilsson (M).

När det planerade programmet i stället kommer att kunna hållas är oklart.

– Vi följer utvecklingen av pandemin och det kan mycket väl bli så att vi får fira 50-årsjubileet ett år senare. Det är de 50 åren vi firar oavsett när vi firar. Men det kommer att bli ett firande, det är avsikten. När det sker får vi återkomma till, säger Bertilsson.

Fanns ett program

Det fanns alltså ett framtaget program med planerade aktiviteter i varje ort i kommunen. I mångt och mycket påminner programmet om den kulturvecka som har hållits i Bengtsfors kommun och där också fokuset har varit lokala kulturyttringar och de lokala föreningarnas arbete.

Tänkta dialogmöten

Skillnaden har varit att det också funnits dialogmöten inplanerade mellan ortsbefolkningen och kommunpolitikerna.

– Vi har velat att medborgarna ska få möjlighet att lyfta de frågor de tycker är viktiga för orten samtidigt som vi från kommunens sida skulle få lyfta frågor som vi tycker är angelägna, säger Stig Bertilsson.

Invigning sker ändå

En programpunkt kommer dock att bli av som planerat.

Det är invigningen av Ekhagsskolans nya idrottshall/Sporthallen i Dals Långed som kommer att äga rum den 18 september.

– Där rör man sig över stora ytor och smittorisken bedöms som mindre, säger Stig Bertilsson.

Artikeltaggar

Bengtsfors kommunBengtsfors kommun (org)CoronavirusetJubileumNyheterStig Bertilsson

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.