Hoppa till huvudinnehållet

Kvinnan har häktats för knivattacken i Bengtsfors

Publicerad:
Reporter Conny Hultgren
Conny Hultgren
conny.hultgren@dalslanningen.se
En kvinna knivskars på Kunghällsvägen i Bengtsfors under lördagen.
En kvinna knivskars på Kunghällsvägen i Bengtsfors under lördagen. Foto: Thomas Wallin

Den kvinna i 40-årsåldern som tidigare suttit anhållen misstänkt för att ha utfört lördagens knivattack mot en annan kvinna i Bengtsfors har nu häktats.

– Kvinnan är häktad på sannolika skäl (den högre misstankegraden) för grov misshandel i ett fall, berättar Johannes Dävelid, assistentåklagare.

En kvinna gripen och anhållen för knivattacken

Tingsrätten valde alltså inte att häkta den 40-åriga kvinnan, som själv är bosatt i Bengtsfors, för försök till mord på kvinnan i Bengtsfors och heller inte för misshandel på en man som, enligt anmälan, ska ha slagits med någon form av tillhygge.

”Ett annat utfall”

– Det blev ett annat utfall än vad jag hade yrkat på, men beslutet motiverades inte närmare, vilket det heller inte brukar göras muntligen av rätten. Det kan dock komma mer i själva beslutet. Men jag har viss förståelse för hur rätten resonerat, även om jag inte kan gå in mer på det hela. Vi befinner oss i ett tidigt skede av utredningen och all bevisning finns inte på plats, säger Johannes Dävelid.

Vilka bevis finns mot kvinnan? Vittnesmål och/eller teknisk bevisning?

– Jag varken vill eller kan röja vilken bevisning som finns. Det skulle riskera att påverka utredningen.

Har ni motivbilden klar för er?

– Både ja och nej. Vi vet inte vilken motivbild som finns förrän alla bevis har lagts fram för tingsrätten. Nu kommer kvinnan att sitta häktad två veckor och därefter ska beslut fattas i åtalsfrågan, säger Johannes Dävelid.

Händelseförloppet

Det var strax före klockan 15 på lördagseftermiddagen som SOS Alarm fick ett samtal om en knivskärning på Kunghällsvägen i centrala Bengtsfors.

Enligt anmälaren ska en kvinna i 40-årsåldern ha rusat in i en bostad och där huggit en kvinna i 35-årsåldern med kniv. Anmälaren, en man i 40-årsåldern, ska själv ha blivit slagen med ett tillhygge av något slag.

Efter attacken lämnade den 40-åriga kvinnan adressen.

Kunde lämna sjukhuset

Ambulans tillkallades och den knivskurna kvinnan vårdades en stund av ambulanspersonal på plats för skärskador. Därefter fördes hon till sjukhus.

Kvinnan kunde lämna sjukhuset under lördagskvällen.

Artikeltaggar

BengtsforsBrott & blåljusHäktningarJohannes Dävelid

Så här jobbar Dalslänningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.